CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır 24 Kasım Öğretmenler günü nedeni ile bir mesaj yayınladı. Abdullah Çakır mesajında şu öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu vurguladı.
Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır öğretmenler günü nedeni ile yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı;
"Bizlerden geleceği devralacak olan evlatlarımızı doğruya, iyiye ve bilime ulaştıran, onları büyük bir özveri ile yetiştirerek sağlıklı ve bilinçli nesillerin yetişmesi için ülkemizin her bir köşesinde büyük fedakarlıkla eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren öğretmenlerimizin hepimizin gönlünde özel bir yeri vardır.
Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk; "Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir. Öğretmen geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. Gelecek gençlerindir. Gençler de öğretmenlerin eseridir" sözüyle bir ülkenin geleceğinin, o ülkenin eğitim seviyesinin yüksekliği ölçüsünde aydınlık yarınlarının olacağını belirterek öğretmenlerimizin kutsal önemini vurgulamıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı büyük özveri ile hayata hazırlayan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, aramızdan ayrılmış öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum."