Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır KARDEMİR Yönetim Kurulu'na yapılan son atamaya tepki gösterdi. 
İl Başkanı Abdullah Çakır yaptığı açıklamada Karabük insanının ne zaman değerlendirileceğini merak ettiklerini ifade etti.  Yapılan son atamaya üzüldüklerini fakat şaşırmadıklarını ifade eden Çakır şu ifadelere yer verdi;
"En son o k, ‘Kardemir A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliğine eski Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk atandı’
Şaşırdık mı? Hayır
Üzüldük mü ? Evet
Karabük Demir Çeliğin Başkentidir ve bu kentin yetiştirdiği, sistemi bilen, sektörü bilen onlarca İnsanımız varken, sadece KARDEMİR’in arpalık o k görülmesi bizleri gerçekten üzmektedir.
Karabüklü yukardan aşağı ben yaptım, atadım oldu sizde uyacaksınız anlayışına mahkum edilmeye çalışılıyor. İnanıyoruz ki AKP ye gönül vermiş yüzlerce arkadaşımız da bu tutum karşısında tepkilidirler.

"Karabük Halkı Yapılan Bu Dayatma ve Uygulamaları Unutmayacak"

Bir kez daha hatırlatalım, Karabük DÇ İşletmeleri 1 Tl sına bu yöre halkına ve o dönemde ki KARDEMİR çalışanlarına verilmiş, Çalışanlarımız o dönemde tazminatlarını bağışlamış, Yöre halkımız/Sanayicimiz, İş İnsanımız KARDEMİR ayakta kalsın diye taşın altına elini koymuştur.
Ancak hiç şüphe yoktur ki; Karabük halkı yapılan bu dayatma uygulamaları unutmayacak, günü geldiğinde sandıkta en güzel yanıtı verecektir."