Ak Parti Karabük il yönetim kurulunun genel merkez tarafından istifalarının alınmasının ardından yeni yönetim henüz ortaya çıkmadı.

Yeni il yönetimini kurmakla görevlendirilen Ferhat Salt henüz çalışmalarını sürdürüyor.  Yeni il yönetimi ortaya çıkmayınca da parti içerisinde farklı isimler ve senaryolarda gündeme gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz seçimlerde Türkiye genelinde en fazla oy kaybettiren 3. ilin yönetiminin tamamen değişeceği beklentisi bir yana büyük çoğunluğunun kalacağı yönünde bilgiler de ortalıkta konuşululuyor.

Geçtiğimiz 14 Mayıs Genel Seçimleri öncesinde Genel Merkez'in onay vermemesine rağmen istifa ederek aday olan önceki il başkanı İsmail Altınöz milletvekili listesi harici bırakılmıştı.  Altınöz'ün listeye konmaması üzerine aday tanıtımı da dahil partinin hiçbir etkinliğine katılmadığı gerekçesi ile partililer tarafından seçim sürecinde sürekli eleştirilere neden olmuştu.

Öte yandan yine Altınöz'ün il başkanlığı döneminde sağ kolu gibi çalışan ve partinin kurumlar ile ilişkilerini yürüten Kazım Çamlı Karabük Eğitim Araştırma Hastanesindeki yönetime müdahil olmaya çalışmıştı. "Ben partinin hastaneden sorumlu yetkilisiyim, ben ne dersem o olacak" şeklinde hastane yönetimi üzerinde boza pişirdiği şeklindeki iddialar da sıkça dile gelmişti. Son olarak yüzlerce bayan hemşirenin üstüne müdür olarak hemşire olmayan bir erkek akrabasını atattırmaya çalışması basına sızmıştı. Basında yer alması sonrası atama geri çekilmişti.

Milletvekili adayı gösterilmeyince seçim döneminde günlerce partiye gelmeyen, seçim sonrası ise adeta boşluk yaşayan İsmail Altınöz'ün kendisine verilen Kastamonu koordinatörlüğü görevi sonrası yeniden Karabük teşkilatını dizayn etmeye çalıştığı iddialara parti tabanında eleştirilere sebep oluyor.

Partinin ismini kullanarak kurumlarda çeşitli tasarruflarda bulunduğu gerekçesi ile sürekli eleştirilen Kazım Çamlı'nın Altınöz'ün tavsiye ve isteği ile yeni yönetimde de yer alacağı bilgileri parti içerisinde farklı yorum ve eleştirilere sebep olurken, Altınöz'den torpilli yakıştırması yapılıyor.

Bir çok partili biz önümüzdeki seçimlerde belediyeleri nasıl alacağız endişesi taşırken geçtiğimiz seçimlerde Yortan'da aday adayı olmasına rağmen genel merkezin uygun görmeyerek aday bile yapmadığı Çamlı'da neden ısrar edildiği merak konusu oldu.