Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı'nın su arızası ile ilgili çalışmaları devam ediyor. 
Başkan Çaylı sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada mesai mefhumu gözetmeden çalışmalarına devam ettiğini açıkladı.  Açıklamasında yaşanan su arızasının bir arıza olmadığını ifade eden Çaylı tıkalı boruların bulunmasında zorluk yaşadıklarını vurguladı.
Başkan Çaylı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Pazartesi günü İsmetpaşa - Özal Mahallesi ana hattında meydana gelen 6 adet arıza , ekibimizin 24 saat çalışmasıyla giderilmiştir. Ancak bu arızalar esnasında Kalaycılar Mahallesi Öğretmenler Kooperatifi önündeki su arızasının çok büyük olması nedeniyle su borularının içine taş, çakıl, toprak vb. yabancı maddeler kaçmış bulunmaktadır. Salı sabahı saat 06.00’da vermiş olduğumuz su yeteri kadar gelmediğinden arıza tespit çalışmalarımıza Salı ve Çarşamba günü de ekibimizle devam ettik.

"Tıkalı Alanı Aramaktayız"

Yenice halkının göz önünde cereyan ettiği gibi su borularının içindeki tıkalı alanı aramaktayız. Yapılan değerlendirmeler sonucunda hat üzerindeki dirseklerin temizlenmesi çalışmaları bugün de devam etmiştir. Su hattı Devlet Demir Yollarının tren yolu altından geçerek mahallelerimize ulaşıyor. Devlet Demir Yollarının elektrik sinyalizasyon sisteminin alt yapıları da aynı noktada bulunduğundan Devlet Demir Yolları yetkilileri ile görüşülerek mutabakat sağlanmıştır. Perşembe günü (yarın) Devlet Demir Yolları yetkilileri ile birlikte ekiplerimiz tarafından o bölgede dirseklerin temizlenmesi için çalışmalarımızı yapacağız. İnşallah Perşembe günü (yarın) geç saatlerde de olsa bütün dirseklerin temizlenme çalışmalarını tamamlayarak, Uzunkum Köprüsünün ayağındaki vana sistemine istenilen yeterlikte suyun gelmesi sağlanmış olacaktır. Takdir edersiniz ki, iğne ile kuyuyu kazma misali su borusu içerisindeki yabancı maddeler aranmaktadır.Mesai ve zaman mefhumu tanımadan çalışmaları yürüten mesai arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum. Siz saygıdeğer İsmetpaşa - Özal Mahallesi sakinlerinden de tekrar özür dileriz. Hak helalliği dileriz. İnşallah önümüzdeki bir kaç ay içerisinde İsmetpaşa ve Özal Mahallesi için alternatif yeni bir hat çekerek bu sorunu kökten çözeceğimizin müjdesini de bu vesile ile vermiş olalım.
Tüm hemşehrilerime saygı, sevgi ve selamlarımı sunarım ." ifadelerini kullandı.