Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Yenice ile Karabük arasındaki D30 Karayolu’nda art arda yaşanan kazaları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Meclis Genel Kurulu’nda söz alan Akay, bölgenin önemli ulaşım güzergâhlarından biri olan yolun uzun süredir ciddi güvenlik sorunları barındırdığını belirterek, yetkilileri kalıcı çözüm üretmeye çağırdı.
Yenice ile Karabük’ü birbirine bağlayan 32 kilometrelik hattın yalnızca iki ilçe arasında ulaşımı sağlamadığını, aynı zamanda Batı Karadeniz ile İç Anadolu arasında bağlantı kuran önemli bir geçiş noktası olduğunu ifade eden Akay, buna rağmen yolun mevcut haliyle sürücüler için risk oluşturmaya devam ettiğini söyledi. Özellikle bayram döneminde peş peşe meydana gelen kazaların durumun ciddiyetini bir kez daha ortaya koyduğunu dile getiren Akay, söz konusu süreçte 5 trafik kazasının yaşandığını, 2 kişinin de yaşamını yitirdiğini hatırlattı.
Yaşananların artık sıradan trafik kazaları başlığı altında değerlendirilemeyeceğini vurgulayan Akay, ihmale dikkat çekerek yolun bir an önce yeniden ele alınması gerektiğini savundu. Daha önce de aynı konuyu Meclis kürsüsünden gündeme getirdiğini anımsatan Akay, Karabük-Yenice güzergâhının yeniden projelendirilmesi, yol standardının yükseltilmesi ve daha güvenli hale getirilmesi gerektiğini söyledi.
Yetkililere doğrudan çağrıda bulunan Akay, bu konunun siyasi tartışmaların ötesinde insan hayatını ilgilendirdiğini belirterek artık somut adımların atılmasını istedi. Bölgede benzer acıların tekrar yaşanmaması için gecikmeden harekete geçilmesi gerektiğini söyleyen Akay, çözümün ertelenemez hale geldiğini kaydetti.



