Karabük Milli Eğitim Müdür Nevzat Akbaş "Aday Öğretmen Yetiştirme Uzaktan Eğitim" seminer programında önemli açıklamalarda bulundu.  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turgut Acarlı koordinatörlüğünde gerçekleşen online toplantıda konuşan Akbaş öğretmenlik mesleğinin öneminden bahsetti.

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü  Nevzat AKBAŞ: "Bildiğiniz üzere Covid-19 salgını nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildi. Ancak belki öğretmenlik mesleği itibariyle daha büyük bir sorumluluk bilinciyle eğitime devam ediyoruz. İnşallah yüz yüze eğitim başladığında sınıflarınıza girdiğinizde öğretmenlik mesleğinin heyecanını ve fedakârlığını daha fazla yaşayarak hissedeceksiniz. Sözlerimiz ve davranışlarımızla rol model olmamız gerekmektedir.  Öğretmen, müfredatı çocukların ihtiyacına göre anında yeniden inşa eder, fırsat eğitimi yapar." dedi.

"Çocuklarımızın İçinde Saklı Cevher Vardır" Karabük Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş konuşmasının; "Çocuklarımızın içinde saklı olan cevher vardır. Bu cevheri, mücevher yapacak olanda öğretmenlerdir. Eğer siz öğrenciyi severseniz, hayatına dokunursanız hangi meslekte çalışırsa çalışsın öğrenciniz sizden bahsedecek sizi unutmayacaktır. Mehmet Akif Ersoy'un Asımın Nesli, Necip Fazıl Kısakürek'in Büyük Doğu Nesli, Sezai Karakoç'un diriliş nesli ve Nurullah Topçu'nun da beklenen gençlik diye ifade ettiği bir gençlik... Bu okullarda sizlerden beklentimiz de bu gençliği vatanını milletini seven, gelenek ve göreneklerine bağlı bir nesil yetiştirmektir. Bunun yolu da eğitim öğretimin ve öğretmenin kalitesinden geçiyor. Millet ruhunu yapan maariftir. Millî Eğitimdir. Sırtımızdaki yük ağır ve bir o kadar da haz verici ve doyurucudur. " diyerek görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulunarak öğretmenlerimize görevlerinde başarılar diledi.

Program İl Millî Eğitim Müdür Yardımcımız seminere katılan öğretmenlerimize adaylık eğitimi ile ilgili eğitim vermesi ile son buldu