AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili bir mesaj yayınladı. 
Cumhur Ünal yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;
"Milletimizin tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği Milli Mücadelenin en önemli günü olan 19 Mayıs 1919 tarihinin 102. yıldönümünü, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı o k kutlamanın hep birlikte gurur ve heyecanı içindeyiz.
Aziz milletimiz, Çanakkale Zaferinden sonra kadını erkeği, yaşlısı ve genciyle; canını ve canından çok sevdiklerini feda ederek, Türkiye Cumhuriyetinin Kurulmasında en önemli pay sahibi olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yürütülen ve kahraman Mehmetçiğimizin en büyük zaferlerinden biri olan bu mücadele sonunda bugün üzerinde yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur.
Nasıl ki bugün her fırsatta bugünlerin mimarı o k ecdadımıza olan minnettarlığımızı dile getiriyorsak, yarınlarımızın mimarı da gençlerimiz olacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü andığımız aynı zamanda gençlerimize armağan edilen bu bayramda, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, bağımsızlığımızın kıymetini bilerek ecdadımızın bu büyük mücadelesinden ders alması, üzerimizde dalgalanan ay yıldızlı al bayrağımızın ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilelebet yaşatılacağının sorumluluk ve bilincinde olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra gençlerimizin barış ve huzur ortamının tesis edildiği günümüzde, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak çok çalışması, milletimizin gurur duyacağı başarı imza atarak Türkiye Cumhuriyeti'ni her alanda başarıyla temsil etmesi en büyük temennimdir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor; tüm gençlerimizin ve hemşehrilerimin Gençlik Haftasını ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı’nı kutlayarak sevgi ve saygılarımı sunuyorum.