AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal Karabük Demir Çelik Fabrikaları ve Karabük'ün kuruluşu olan 3 Nisan nedeni ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir konuşma yaptı. Ünal yapmış olduğu konuşmada 3 Nisan'ın 1937 tarihinin Karabük ve ülkemiz için önemine değindi.  AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal mecliste yaptığı konuşmada 3 Nisan 1937'de temelleri atılan Kardemir'in hızla büyüdüğünü ifade ederek ülkemizin her türlü demir çelik ürün ihtiyacını karşıladığını vurguladı.

Cumhur Ünal açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

3 Nisan 1937 Tarihi Önemli ve Anlamlı bir Tarihtir. Bu Tarihte, Çeltik Üretiminden Çelik Endüstrisine Geçilmesine Vesile Modern Türkiye’nin Endüstriyel Atılımlarına Öncülük Eden Karabük Demir Çelik Fabrikaları'nın Temellerinin Atıldığı tarihtir. Sanayileşme Hareketini Başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve Onun Talimatıyla 3 Nisan 1937 Tarihinde Temel Atmak İçin Karabük’e Gelen, Başvekil İsmet İnönü’ye, Ülkemizin bu İlk Ağır Sanayi Tesisi Olan Kardemir Karabük Demir Çelik Fabrikalarının Kurulmasında ve Yaşatılmasında Emeği Geçenlere Karabük Halkı Adına Minnet ve Şükran Duygularımızı Sunuyor, Ölenlere de Allah’tan Rahmet Diliyorum. Kardemir Kuruluşundan İtibaren Hızlı bir Şekilde Büyümüş, Ülkemizin, Her Türlü Demir-Çelik Ürün İhtiyacını Karşılamıştır. Üretmiş Olduğu Ürün ve Mühendislik Hizmetleriyle, Ülkemizin İnşasında çok Büyük Katkılar Sağlamıştır. Erdemir ve İsdemirin Doğmasında Önemli Rol Oynamıştır. Yıllık 150 bin Tonluk Kapasitesiyle Üretim Yolculuğuna Başlayan Kardemir, Üretimin bir Milyon Tona Çıktığı Dönemleri Yaşamış, 2002’de üretimi 300 bin ton kadar düşmüş kapatılma riskiyle karşı karşıya kalmıştır.

"3 Kasım 2002 Tarihi Kardemirin Yeniden Hayat Bulduğu Tarih Olmuştur"

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle Ray Üretimine Geçilmiş, Kardemir Ray Üretebilen Yerli ve Milli Tek Sanayi Kuruluşu Haline Gelmiştir. Bugün İtibariyle Ray, Profil ve Tren Tekeri Gibi Katma Değer Üreten, Ürün Çeşitliğini Artıran Çevre Yatırımlarına da Önem Veren, Yılda 3 Milyon Kapasiteye Ulaşan, bir çok ülkeye ihracat yapan bir Fabrika Haline Gelmiştir. Ayrıca Küçük Çaplı Haddanelerin de Ham Madde İhtiyaçlarını Karşılayan bir Fabrika O k Ülke Ekonomisine Katkı Sağlamayı Sürdürmektedir. Ayrıca, Sosyal Sorumlulukları içinde Karabük Üniversitesine Fakülte ve Yüksek Okullar Kazandıran, Kardemir Yönetimine ve Çalışanlarına, Ayrıca Şehrimizin Değerlerine Teşekkür Ediyorum. Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri, 3 Nisan 1937 de 13 haneli bir Köy - 1953 Yılında İlçe, 1995 Yılında İl Olan, Köy’den İlçe ve İle yürüyen tek Cumhuriyet Şehridir. Karabük İlk Sanayi Şehri Olmasının Yanında; 1994 Yılında UNESCO Tarafından Dünya Miras Kenti Listesine alınan Koruma Sürecini Aktif Tutan Geleceğimize de Işık Tutan Safranbolu, Dünyanın en Nadide Ağaç Türleriyle Yenice, Hadrianoupolis Antik Şehriyle Eskipazar, Kaya Mezarları İle  Ovacık ve İnsanları Büyüleyen Doğal Zenginlikleriyle Eflani İlçesiyle öne çıkmaktadır.

Filyos Endüstri Bölgesi Projesi Filizlenmeye Başlamıştır

Gerek AK Parti Hükümetlerinin Üniversite, Tıp Fakültesi, Doğalgaz, Yol, Su, Hastane, Cezaevi, Yüzme Havuzu, Yurt Binaları, Hizmet Binaları, DSİ Yatırımları, Stadyum, Enerji, KÖYDES ve Keltepe Kayak Merkezi Gibi Önemli YATIRIMLARI ile  Gerekse Özel Sektör Yatırımları ile her geçen gün gelişen ve büyüyen Karabük, Üniversitesi ile de Eğitim ve Bilim Alanında Geleceğe Emin Adımlarla Yürüyen bir Kenttir. Diğer Taraftan Yakın Takibimizde Olan, Ülkemizi ve Karabük İlimizi Yakından İlgilendiren, Ekonomimize Yüksek Katkı ve İstihdamın da Artmasında Önemli Rol Oynayacak Olan Zonguldak’ın Filyos Bölgesinde Kurulmakta Olan, FİLYOS LİMANI ve FİLYOS ENDÜSTRİ BÖLGESİ Projesi filizlenmeye başlamıştır.