İlimizi başarılı bir şekilde temsil eden Karabük Demir Kartal Gençlik ve Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı 1. lig terfi maçlarında yenilgisiz o k yoluna devam ediyor.  Tekerlekli Basketbol 2. Lig ekiplerin Karabük Demir Kartal Gençlik ve Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı şampiyonluk yolunda 6'da 6 yaparak yoluna namağlup devam ediyor. 1.Lige çıkma mücadelesinde yoluna namağlup devam eden Demir Kartallar Yalova'da tarih yazıyor. İlk maçında Hakkari Sümbül takımı 100-47 mağlup eden Demir Kartal, ikinci maçında Van Bedensel Engellileri 68 -26 mağlup etmişti. Demir Kartallar şampiyonada oymadığı maçlar da;
  • Düziçi Engellileri  89-25,
  • Malatya BŞB’yi     75-29
  • Amed Sportif’i     68-36 
  • Karşıyaka ESK’yı   70-31 mağlup etmeyi başardı.
12 puan ile emin adımlarla yoluna devam eden Demir Kartallar müsabakada kalan son maçında ise Muş BESK, Hatay BŞB ve G.Hacıköy Hayat takımları ile karşı karşıya gelecek. Takımın oyuncusu ve sponsoru iş insanı Ziya Yalçın, şampiyonluk yolunda geçen sene olduğu gibi bu yılda tarih yazdıklarını ifade ederek, son ana kadar mücadele ederek, kente şampiyonluk kupası ile döneceklerini söyledi.

"Bu Maçı Alırsak Avantajımız Çok Büyük Olacak"

Demir Kartallar hem oyuncu hem de mekanisyen o k görev alan Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz ise bugün zorlu bir maça çıktıklarını ve kazandıkları takdirde büyük bir avantaj elde edeceklerini belirtti. TSD Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz eğitimden istihdama her türlü proje ve çalışmada yer aldıklarını ifade etti. Takım arkadaşlarının ve engelli sporcuların spor yaparak sağlıklarına kavuştuklarını belirten Yılmaz aynı zamanda sporcuların öz güvenlerinin artığını da vurguladı. Engellilerin spor sayesinde evde kalmayarak sosyalleştiklerinin altını çizen Başkan Muhittin Yılmaz spor yapmak isteyen engelli vatandaşlarımızı Demir Kartal Spor Kulübüne davet etti. Başkan Yılmaz açıklamasında; "Spor yapabilecek engelli arkadaşlarımızı sporcu kardeşlerimizi Demir Kartal Spor Kulübü o k engelli arkadaşlarımızı spora katmak için hem yüzme de hem tekerlekli sandalye basketbol ve diğer branşlarda çeşitli projeler yapılıyor. Bizler de TSD Karabük Şubesi Başkanlığı o k hem içinde yer alıyor hem beraber çalışarak spora destek veriyoruz. Omuz omuza mücadele ediyoruz. Engelli arkadaşlarımızın toplum içerisinde hak ettiği yeri bulması için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. TSD Karabük Şubesi o k Demir Kartal kurucu ve yöneticilerine ayrıca Ziya Yalçın'a  çok teşekkür ediyoruz. Bu kulübe daha çok destek verilmesini daha çok sahip çıkılmasını bekliyoruz. İnşallah biz de başarılı bir şekilde buradan geleceğiz ve Karabük'e şampiyonluğu getireceğiz" şeklinde konuştu.