Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde  2020 yılında 14 bin 353 diş çekim işlemi yapıldı.  Koronavirüs salgınının hayatımıza girmesi ile birlikte birçok vatandaş diş tedavisini iptal etmiş yada erteleme kararı almıştı. Fakat kontrollü sosyal hayat döneminin ardından Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Ahmet Taylan Çebi hastane de tedavilerin yapılabildiğini ifade etmişti. Öte yandan koronavirüs sürecinde kaç kişinin diş tedavisi gördüğü ise merak ediliyordu.

2020 Yılında 65.443 Hastanın Hastaneye Müracaat Etti

Karabük Valisi Fuat Gürel’e hastane hakkında bilgiler veren Çebi yapılan tedaviler hakkında da açıklamalarda bulundu. Çebi’nin yaptığı açıklama göre; 2020 yılında 65.443 hastanın hastaneye müracaat etti. Müracaat eden hastaların 41.393 poliklinik hizmeti ve 470 sevk hizmeti yapıldı. Bununla beraber hastanede 14.353 diş çekimi, 21.764 dolgu, 5.461 kanal tedavisi 16.150 protez, 29.664 röntgen işleminin gerçekleştirildi.

“Ameliyathane de İlk Hasta 23 Ocak 2020 Tarihinde Tedavi Edildi”

Hastane de Ameliyathane ve Yataklı Servislerin açılmasına yönelik donanımsal eksiklikler ise tamamlandı. Temel malzemelerin alımı sağlandı kuruluş ve işleyişle ilgili gereken bilgilenmenin sağlanması için hastaneden Diş Hekimi, hemşire ve diş klinik yardımcılarından oluşan 7 kişilik bir ekibin Ankara Tepebaşı Ağız ve Diş Hastanesine hizmet içi eğitime gönderildi. Eğitim sonrası yılın başında gerekli düzenlemeler yapı k ameliyathane ve yataklı servis hizmeti verilmeye başlandı. Ameliyathanede ilk hastanın 23 Ocak tarihinde tedavi edilerek, pandeminin başladığı haftaya kadar toplam 7 hasta genel anestezi altında tedavileri sonrası taburcu edildi.

"Diş Hastanesinde Multidisipliner Bir Kurul Oluşturuldu"

1 Haziran 2020’de başlayan normalleşme süreciyle birlikte “Covid-19 Pandemisinde Normalleşme Döneminde Sağlık Kurumlarında Çalışma Rehberi” doğrultusunda düzenlemeler yapı k multidisipliner bir kurul oluşturuldu. 10.06.2020 tarihinde kurulun yaptığı ilk toplantı ile birlikte pandemi sonrası yapılması gereken düzenlemeler hayata geçirildiği. Normalleşme ve pandeminin seyri kurul tarafından  izlenmeye alındığı, Şubat ayında gerekli eğitimlerin verildiği, hastanede temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştirildiği de Doç. Dr. Ahmet Taylan Çebi ifade edildi. Yapılan hizmetlerden dolayı Başhekim Doç. Dr. Ahmet Taylan Çebi ve ekibine teşekkür eden Vali Gürel, kurum personeline çalışmalarında başarılar diledi.