Görevlendirildikleri Cami bölgesindeki insanlara dini hizmetlerin verilmesi, islamiyetin anlatılması amacıyla gönderilen devlet memuru imamlar ile ilgili gün olmuyor ki yeni bir iddia ortaya atılmasın.  Şimdide hayvan ticareti yapan imam. Yine başka bir vatandaşı dolandıran aynı imam.

Allah'ın dini islami en iyi şekilde insanlara anlatmak, hak , hukuk, adalet, kul hakkı, inancını en derin şekilde yaşamak gibi temel özelliklere kendisi maksimum sahip olmuş olarak, insanlara da öğretmekle görevli imamların içinden çıkan bazıları gerçekten pes dedirtiyor. Bir çok memur dan daha fazla maaş alan devlet memuru bu imamların bazıları  vatandaşa 5 vakit namazı bile tam kıldırmıyor. Seracılık, bahçecilik gibi bir çok ticareti kanunların verdiği boşluktan yararlanarak yapan, diyanete yakışmayan bu imamlara kimse de dur demiyor. Geçtiğimiz günlerde devletten daha fazla para almak için kendilerini boş camiiye görevlendiren, yüksek emeklilik maaşı için dolambaçlı yollara tevessül eden, görevlendirildikleri yerde sadece cumaları kıldıran imamlar ile ilgili haberler yapmıştık. Bu haberler toplumda geniş yankı uyandırmıştı.

Şimdi de bu tür imamlardan birisi ile ilgili hayvan ticareti yapmak ve bu ticaret sırasında bir vatandaşı dolandırmak suçu ile ilgili iddialar gündeme geldi. Sosyal medya da konu ile ilgili yapılan paylaşımlar dudak ısırttı, pes dedirtti. İşte o iddialar;

"EFLANİ'DE Camii İmamı Yüzbinlerce  vurgun Yapmış.

Eflani'nin Bir köyünde Camii imamlığı yapan İsmail K.Hayvan tüccarlığı yaparak Yüzbinlerce lira dolandırmış.

İddiaya göre  ( 2022 ) yılında   geçimini hayvancılık ve çiftçilik le sağlayan Mehmet D. Camii imamı olan aynı zamanda da  hayvan Tüccarlığı yapan İsmail K.ile tanıştı.

Mehmet D. Kendisinde Satılık hayvanların olduğunu soylemesi üzerine İsmail K.hayvanları kendisinin alabileceğini söylereyerek  yaklaşık 300.000 liralık hayvan aldı.Belirli bir miktar kapora veren İmam İsmail K.Geri kalan parayı kurbanda hayvanları satınca vereceğini söyledi.

Borç yapılanması yaptırmak ve Emeklilik Hayali Kuran Mehmet D.İmam olan İsmail K.nın kapora vermesi ve imam olmasına güvenerek yaklaşık 200.000 liralık traktörünü de İsmail K ya .Sattı ancak hayvanları satan İsmail k.olayin üstünden 2 yıl geçmesine rağmen Mehmet D ye olan borcunu ödemedi.

Mehmet D konuyla ilgili Eflani Müftülüğü  Eflani Kaymakamlığına başvurarak hem suç duyurusunda hemde mağduriyetinin giderilmesini istedi ancak Eflani Kaymakamlığından İmam İsmail K.ya Sadede memeriyete Ticaret karıştırdığı için  kınama cezası aldı."

Bakalım Karabük Müftülüğü bu konunun doğruluğu konusunda nasıl bir açıklama yapacak? Yine eğer iddialar doğru ise ne tür bir işlem yapacak hep birlikte göreceğiz.

DİYANET BU YOZLAŞMAYA NE ZAMAN DUR DİYECEK?

Öte yandan Diyanet İşleri Ali Erbaş başta olmak üzere son günlerde sıkça eleştirilere muhatap olan Diyanet Camiasının , imamlığı sadece gelir kapısı gibi gören, kanuni boşlukları kullanıp her türlü ticari işleri yapmaya çalışan, 5 vakit namazları bile bazı zamanlar görevlendirdikleri camiilerde tam kıldırmayan bu imamlara karşı hangi sert tedbirleri alıp ne zaman dur diyecek?