Karabük'ün sevilen Emniyet Müdürlerinden Serhat Tezsever, Bursa'nın Gemlik ilçesine Yeni Belediye Başkan Yardımcısı oldu. İlimizde görev yaptığı süre boyunca başta Karabük halkı olmak üzere, cemiyet, siyaset  ve ticaret hayatının sevgi ve saygısını kazanmayı başaran Tezsever'in belediye başkan yardımcısı olması ilimizde mutlulukla karşılandı.
Eski  Karabük İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever'in  Bursa'ya Polis başmüfettişi o k görevlendirilmesi sonrası ilimizden ayrılması Karabüklüleri üzmüştü. İlimizde görev yaptığı süre boyunca Karabüklülerin sevgi ve saygısını kazanan Bursa'da yaptığı çalışmalarla da adından söz ettirdi. Bununla beraber basın kuruluşumuzun oluşumunda isim önerisinde bulunan Tezsever Karabük Derin Haber'in ismini vererek Karabük Basınına yeni bir değer kazandırdı.
Bursa İl Emniyet Müdürlüğünün daha önce birçok biriminde çalışan Serhat Tezsever Gemlik'teki tüm sosyal projelerin içinde yer alan ve halkın içinden biri o k yaşamını biçimlendirmiş polis müdürlerinden biri oldu. Daha sonra Karabük'te, 2014-2016 yılları arası emniyet müdürü o k görev yapan ve üç yıla yakın görev süresi içerisinde, Karabüklülerin sevgisini ve saygısını kazanan Serhat Tezsever, haksızlığa uğratı k emekli edilmesinin ardından, Gemlik Belediye'sine yeni başkan yardımcısı oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geçen ay emekliye ayrıltılan 1.sınıf Emniyet Müdürü Tezsever, Bursa Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan'ın daveti üzerine Gemlik Belediyesi'nde memur başkan yardımcısı olduğu öğrenildi.
 Karabük İl Emniyet Müdürü iken 15 Temmuz Darbe Girişiminde uzun namlulu silahını alıp Karabük Kent Meydanı'na inerek "Devlet dimdik ayakta" diyen ve daha ilk dakikalarda halkıyla kucaklaşan ve darbe gecesi yaptığı kahramanlıklarla hatırlanan Serhat Tezsever Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı olduktan sonra konu ile ilgili açıklama yaptı.
Tezsever yapmış olduğu açıklamada; “Karabük’te görev yaptığım süre içerisinde birçok dostluklarımız oluştu. Halen görüştüğümüz onlarca kişi var. Karabük benim için çok özel bir yer. Emekli edildikten sonra Gemlik Belediye Başkanımızın birlikte çalışma davetine olumlu karşılık verdim. Halkımıza hizmete bir şekilde devam ediyoruz. Bu vesile ile arayan soran, iyi dileklerde bulunan bütün dost teşekkürlerimi sunuyorum.  dedi.