Öz İplik İş Sendikası bir üyesinin darp edildiği iddiası ile basın toplantısı düzenledi.

Sendika Karabük İl Başkanı Yavuz Bayıryol basın toplantısında Zekeriya Çakır isimli üyelerinin darp edildiğini ve sebep olan kişi veya kişileri Teksif Sendikasının yönlendirdiğini iddia etti.  Saldırıya maruz kaldığı belirtilen Zekeriya Çakır ise başından geçenleri anlattı.

Zekeriya Çakır'ın Darp Edilmesi İddiası Üzerine Düzenlenen Basın Toplantısında Öz İplik İş Sendikası Karabük İl Başkanı Yavuz Bayıryol Açıklama Yaptı

İl Başkanı Yavuz Bayıryol yaptığı açıklamada şunları kaydetti; "Emekçilerle var olmuş güzel ilimiz ne yazık ki kendini bilmez bir zorbanın çirkinliğine sahne olmuştur. Karabük’te kurulu bulunan Gürmen Tekstil-Ramsey de çalışan üyemiz, yalan söylenerek, iyi niyeti suistimal edilerek evinden çıkarılmış, darp ve tehdit edilmiştir. Bu çirkinliği şiddetle kınıyoruz. Elbette kendini bilmez bu zorbanın yaptığını yanına kar kalmayacaktır.

TEKSİF sendikasında görevli olan kişi veya kişilerin içinde bulunduğu 06 plakalı araç ile dışarıdan organize edildiği açıkça ortada olan bu çirkin girişimle ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur. Söz konusu kişi ve kişiler, yüce yargı önünde hesabını verecektir. Darp eden şahısın TEKSİF Sendikasında görevi bulunmaktadır. Sendikamızın işçiler tarafından tercih edilen sendika olması gerçeğini örtme çabası içinde olanlar tarafından maalesef bu çirkin olay gerçekleştirilmiştir."  dedi.

ÖZ İPLİK İŞ’in uzun zamandır yaptığı çalışmalarla ilk kez sendikal örgütlenme gerçekleştirdiği Gürmen tekstilde TEKSİF’in gerçeğe uymayan söylem ve propagandalarla iş barışını bozduğunu ve zorbalığa varan uygulamalarla işçileri yıldırmaya çalıştığını belirten Yavuz Bayıryol, “Darp edilen üyemizin daha önce TEKSİF sendikasına üye iken, malum sendikanın gerçek dışı söylem ve yanlışlarını fark edip Öz İplik İş’e üye olması ve böyle bir saldırıya maruz kalması tesadüf değildir.” diye konuştu.

Öz İplik İş Sendika üyesi Zekeriya Çakır Darp edilerek ölümle tehdit edildi

Saldırının peşini bırakmayacaklarını ve her türlü hukuki girişimi yürüttüklerini belirten Yavuz Bayıryol, “Türkiye’nin her bir köşesinde irtifa kaybedenlerin çırpınışları, doğrudan uzak çarpıtmalarına emekçiler pirim vermemiştir. Gözünü hırs bürüyen kişiler sonunda işi zorbalığa dökmüşlerdir. Ancak bilmeliler ki, ÖZ İPLİK İŞ 43 bin üyeli bir ailedir, sadece üyelerini değil her bir emekçiyi kardeşi görmektedir.  Üyemize yapılan saldırı emek mücadelesine saldırıdır. 43 bin ÖZ İPLİK İŞ üyesi ve bütün gerçek emekçi kardeşlerimizle birlikte arkadaşımızın arkasındayız. Bu son olay, bizce malum bu kişilerin ve onları sahaya sürenlerin meşrebini ortaya dökmüştür. Herkesin kiminle yol yürümeye çalıştığı ayan beyan ortadadır. Emekçilere karşı zorbaları tutanlar, zorbaları sahaya sürenleri, gözleri olduğu halde görmezler ama bir kez daha kiminle yol yürümeye çalıştıklarını görmeye çağırıyoruz. Emekçi kardeşlerimize, Karabük’ün bütün bileşenlerine, basınımıza bu çirkinliği yapanları şikâyet ediyoruz” sözlerini tamamladı. Saldırıya Uğrayan Zekeriya Çakır Basın Toplantısında Yapmış Olduğu Açıklamada;Ben darp edildim, beni evden aldılar, tenha yere götürdüler. Ben hayatımı da kaybedebilirdim. Sendikadan istifa etmem konusunda bana pala gösterildi. ‘Ya Öz İplik İş Sendikasından istifa edeceksin, ya da seni bırakmayacağız’ denildi. Bu olaydan sonra ailece çok yıprandık. Olaydan sonra beni aldıkları arabanın plakasının 06 olduğunu hatırlıyordum. Bunu da emniyete bildirdim. İşçi arkadaşlarım bu malum sendikanın gerçek dışı uydurmalarına inanmasınlar. Ben bunun en açık örneğiyim” dedi.

"Sendikamıza üye olan kişinin Darp Edilmesi Olayına Teksif Sendikası Aracı Olmuştur!"

Darp olayı ile ilgili yapılan basın açıklamasının devamında; "Bu Darp olayı yargıya da vardı. Biz bu olayı Öz İplik İş Sendikası o k kınıyoruz. Sendikadan üye olmak sendikadan ayrılmak anayasal bir haktır kimseye zorbalık olmaz.  Karabük halkı da bunların gerçek yüzünü gördüler. Bu olay Teksif sendikasının aracıyla bu olay yapılmış bir olaydır Teksif sendikasının yöneticileri tarafından adamlar tutulmuştur ve teksif sendikasının aracılığıyla bu olay yapılmıştır." ifadelerine yer verildi.