SSK ve Bağkur emeklilerini sevindiren haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın tamamladığı ek zam düzenlemesini açıkladı. Emekli maaşlarına ilave olarak %5 daha artış yapılacağını belirten Erdoğan, ayrıca emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkartacaklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere yönelik yaptığı açıklamada, ''SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave %5 daha artış yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum. Ayrıca emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkartıyoruz. Emeklilerimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.'' ifadelerini kullandı.

Bu kararla birlikte, 2024 yılının ilk 6 ayı için memur emeklisi aylıklarında yüzde 49.25, SSK ve Bağkur emeklisi aylıklarında ise yüzde 37.57 artış gerçekleşmiş oldu. Daha önce düşük artış alan SSK ve Bağkur emeklilerine ek olarak %5 daha zam yapılacak, bu da ocak 2024'ten itibaren 6 aylık artış oranını yüzde 42.6'ya çıkartacak.

Geçen yılın son aylarında yapılan 5 bin liralık ödeme hatırlatılarak, emeklilere yönelik yapılan yüksek oranlı artışlarla enflasyona ezdirmeme sözünün tutulacağı vurgulandı. Bu kapsamda, 16 milyon emeklinin tamamına geçen yıl yapılan 5 bin liralık ödeme gerçekleştirildiği belirtildi. Emeklilerin, bu olumlu gelişmelerle birlikte mali durumlarının daha da güçleneceği ve hayat standartlarının yükseleceği ifade ediliyor.