Teşkilatın nabzını tutmak üzere akşam saatlerinde Karabük'e gelen Ak Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir 2 saat sohbet edip gitti.

Yaklaşan yerel seçimler ile birlikte aday adaylık sürecsi sonrası geçtiğimiz hafta sonu temayül yoklamalarını yapan Ak Parti'de seçim çalışmaları devam ediyor. Karabük ile birlikte hemen hemen ülkenin her yerinde merakla beklenen soru ise Cumhur ittifakı hangi illerde yapılacak? Hangi il yada ilçelerde ittifakın hangi partisinin adayı desteklenecek? Bir çok olasılık gündemde dolaşıyor.  En yaygın konuşulan ise,  "millet ittifakı partilerine ait belediyelerde cumhur ittifakından tek aday gösterilmesi, cumhur ittifakı partilerine ait belediyelerde ise herkesin yerini koruyacak olması.  Ancak Cumhur ittifakı partilerine ait belediyelerde uyum konusu kesinlikle araştırılacak."

Bu soruların cevap beklediği bir anda  Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir  Bartın programı sonrası akşamın 21.30'unda Karabük'e geldi.  Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, İl Başkanı Ferhat Salt, İl Yönetim Kurulu üyeleri, İlçe yönetim kurulu üyeleri, il gençlik ve kadın kolları başkan ve bazı yönetim kurulu üyeleri dahil yaklaşık 200 kişinin doldurduğu Nafiz Kayalı salonunda partililer ile 2,5 saat sohbet etti. 

Program başlangıcında basına açık kısa bir konuşma yapan Erkan Kandemir  cumhur ittifakını anlattı. Açıklamasının sonunda Derin Tv ve Karabük Derin Haber yönetim kurulu başkanı Sait Alıcı'nın kamuoyu Karabük'te ittifak olup olmayacağını merak ediyor. Bugün Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli ititfakı görüşmüş. Bir gelişme var mı? Karabük'te ititfak olacak mı? şeklindeki sorusuna net cevap verme yerine yine cumhur ittifakının önemine anlatmaya devam etti.

Basına kapalı bölümde ise salonda bulunan partililer ile kısa kısa sohbet ettiği öğrenilen Ak Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir'in sık sık Karabük ile ilgili her gelişmeyi İsmail Altınöz'den yakınen takip ettiğinden söz etti. Altınöz'ün Genel Merkez görevlisi adeta sağ kolu olduğununu vurguladığı belirtilen Kandemir'in önceki il başkanı ve Kastamonu koordinatörü İsmail Altınöz'e yakınlığı salonun dikkatinden kaçmadı. 

Toplantıya katılan Karabük il ve ilçe teşkilatındaki partililerin soru sormasına müsaade edilmediği de iddia edilirken, hepsinin merakla beklediği:

Karabük'te il belediyesinde ittifak olacak mı?

ilçelerde ittifak olacak mı?

Olacaksa nasıl olacak? 

Cumhur İttifakının diğer ortağı MHP'li belediye başkanları ittifak ruhuna uygun hareket ediyor mu?

Birlikte uyum içinde çalışabiliyormusunuz?

Şeklindeki sorular sorulamadan cevapsız kaldı. Yapılan toplantıs sonrası rahmetli önceki belediye başkan adayı Burhanettin Uysal'ın kızının Yüzüncüyıl daki işyerinde kahve içilip Ankara'ya dönüldü. Kafalardaki sorular yine cevapsız kalırken, "Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir akşamın geç saatinde onca insanı topladı. 2 saat konuştu. Gaz aldı gitti." Şeklinde yorumlandı.

İŞTE AYRINTILAR

AK Parti Genel Başkanı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, 31 Mart yerel seçimleri MHP ile yapılması planlanan ittifak sorusu üzerine, “Bu ittifakın anlayışı görevin kimde olduğuna bakmadan hizmet etmeyi bize söyler. Bu ittifak bizim açımızdan son derece değerli ve önemlidir. Bir anlayış ve değerledir. Yani biz diğer ittifaklar gibi koltuk pazarlıkları yapan bir ittifak değiliz. Biz değerler üzerinde bir araya gelen bir ittifakız” dedi.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde il teşkilatları ile istişare toplantısı gerçekleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Karabük’te parti mensuplarıyla bir araya geldi.

Gençlik Merkezinde partililer ile istişare toplantısı katılmak üzere Karabük’e gelen Kandemir, AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, İl Başkanı Ferhat Salt, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen teşkilat kademesi tarafından karşılandı.

Partililerle gerçekleşen istişare toplantısı öncesi basına açık bölümde konuşan Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, AK Parti siyasetinin, millete hizmeti esas alan bir siyasi hareket olduğunu söyledi.

Yaklaşan yerel seçimlerde ellerinden gelen gayreti koyarak, projelerle, heyecanla milletin huzuruna bir kere daha çıkacaklarını anımsatan Kandemir, “Cumhur İttifakı olarak bu anlayışa uygun bir şekilde siyaset yapmayı arzu ediyoruz. İnşallah 15 Temmuz’daki bu birlikteliği memlekete, millete dair olan heyecanımızı çok daha ileriye taşıyacağız. İnşallah teşkilatlarımızın kendi içerisindeki birlik ve beraberliğiyle bu hizmet etme yarışında milletimiz teveccüh gösterirse yerelde de inşallah bayrağı daha yukarılara taşımayı arzu ediyoruz ve bekliyoruz. Bugün şöyle ilçelerimizde ilimizde teşkilatımızda, kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla, ana kadememizde hasbihal edecek, değerlendirmemizi yapacak, yol haritamızı çıkartacağız” dedi.

“Koltuk pazarlıkları yapan bir ittifak değiliz”

31 Mart Yerel Seçimlerinde MHP ile ittifak konusunda gelişme olup olmadığı yönündeki bir soruya ise Kardemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bir araya geldiğini hatırlatarak, değerlendirmelerini yaptıktan sonra kendilerinin de paylaşacaklarını söyledi.

Kandemir, “Ama şu ifade etmek isteriz ve altını çizeriz, bu ittifakın anlayışı görevin kimde olduğuna bakmadan hizmet etmeyi bize söyler. Dolayısıyla bir hiçbir ilimizde bakmıyoruz. Bu ittifak bizim açımızdan son derece değerli ve önemlidir. Bir anlayış ve değerler birlikteliğidir. Yani biz diğer ittifaklar gibi koltuk pazarlıkları yapan bir ittifak değiliz. Biz değerler üzerinde bir araya gelen bir ittifakız. Bu ittifakın ruhu sadece genel seçimler değil, yerel seçimlerde de muhafaza olacaktır, derinleşecektir, biz buna inanıyoruz. Dolayısıyla yani ne olursa olsun, hangi sonuç çıkarsa çıksın bizim arkadaşlarımız, teşkilatlarımız bu değer birlikteliği anlayışını güçlendirecek siyaseti yapmaya devam edecekler. Söylemlerimizi, duruşumuzu, projelerimizi aktarırken bu anlayış üzerine siyaset yapmaya devam edeceğiz. Biz bunu Türkiye’nin geleceği açısından son derece önemli buluyoruz. Son derece önemli görüyoruz. Biz bunu hizmet yarışı olarak görüyoruz." diye kaydetti.