Eskipazar Devlet Hastanesindeki çözümsüzlük vatandaşları hergün tedavi için Karabük il merkezine gitmek zorunda bırakıyor. Gözler ise Eskipazarlı vekil Ali Keskinkılıç'a çevrilmiş durumda.

Geçtiğimiz yıllarda milyonlarca lira harcanarak yapılan Eskipazar Devlet Hastanesi hizmete girmeden toprak kayması sebebi ile beklemeye alınmıştı. Üzerinden seneler geçmesine rağmen bugün yarın bir türlü çözüm bulunamamıştı. Basında sıkça yer alan ve adıy kayan hastane olarak anılan Eskipazar Devlet hastanesindeki bu yapım hatasının sorumlularıda bu güne kadar ortaya konulamamıştı.

Geçtiğimiz ay yapılan Milletvekili seçimlerinde Espizarar halkının en önemli talebi hastanenin bir an önce işler vaziyete getirilmesi olmuştu. Özellikle Eskipazar Doğumlu bir ismin İktidar Partisinden milletvekili adayı olması yöre halkını sevindirmişti. Bir kaç bin oy farkı ile 2. sıradan milletvekili seçilen Ali Keskinkılıç'a yoğun destek veren hemşehrileri; "Artık bu hastane onun boynunun borcu. Bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz"diyerek taleplerini ilettiler.

14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde Ali Keskinkılıç Ak Parti'den Karabük Milletvekili seçilirce Eskipazar halkı kangren hale gelen hastanelerinin çok hızlı bir şekilde çözüme ulaşacağına yeniden umutlandılar. Seçim çalışmalarında Eskipazarlı hemşehrilerinin hastane taleplerine seçim sonrasında bir an önce çözüm bulma sözü verin Keskinkılıç'ın atacağı adımlar beklenmeye başladı.

Köyler ve ilçe merkezinden hergün onlarca kişi tedavi olabilmek için hala daha Karabük'e gitmek zorunda kalıyor.  Zaman zaman sosyal medyalarda yorum ve talepler ile seslerini duyurmaya çalışan Eskipazar halkı şimdi Keskinkılıç'tan gelecek açıklamalara gözlerini çevirmiş durumdalar.