Karabük'ün Eskipazar İlçesi Aslanlar rampasında kaza meydana gelirken yol uzun süre trafiğe kapandı.

Edinilen bilgilere göre akşam saatlerinde Karabük istikametine hareket halindeki bir tır aracı Eskipazar Aslanlar rampasında kontrolden çıkararak orta refüje yan yattı. Daha sonra arkadan gelen bir başka tır da kaza yapan tıra çarparak  O da yola yan yattı. Araçlarda bulunan demir çelik hurda ve benzeri malzemeler yola yayıldı. Yola yayılan yükler nedeni ile araçlar geçemeyince yol ulaşıma kapatıldı. Saatlerce kapalı kalan yolda diğer araçlar saatlerce mağduriyet yaşadı. Kaza sonrası 2 kişinin yaralandığı öğrenildi. Yaralılar gelen ambulanslarla Karabük Eğitim Araştırma Hastanesine gönderildi. Yaralılardan birisinin durumunun ağır olduğu belirtiliyor.

Yol boyunca Karabük istikametine 3 km den fazla araç kuyruğu oluşmasının ardından saat 02,00 civarından yolun diğer istikametinden kontrollü olarak iki şerit olarak Karabük yönüne trafik akışı sağlanmaya başlandı. Jandarma ekipleri yolun gerisindeki iki kavak mevkiindeki kavşaktan araçları yolun karşı tarafına geçirmeye başladı.

Karabük’te meydana gelen trafik kazasında tır, önünde seyreden hurda yüklü kamyona çarptı. Çarpmanın etkisi ile kamyon yan yatarak devrilirken, tır sürücüsü ise sıkıştığı yerden itfaiye ve AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre kaza Karabük - Eskipazar kara yolu Söğütlüçeşme mevkiinde meydana geldi. Gerede istikametinden Karabük’e seyir halinde olan Recep Gedik (24) idaresindeki 06 FH 8221 plakalı tır, Söğütlüçeşme mevkiine geldiği esnada aynı istikamette önünde seyreden İsa Uludağ (58) idaresindeki 78 BC 615 plakalı hurda yüklü kamyona arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle hurda yüklü kamyon yan yatarak devrilirken, tır sürücüsü ise sıkıştı. Kaza sonrası Karabük istikametine yol trafiğe kapanırken, ihbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD, jandarma ve bölge trafik ekipleri sevk edildi. Tır sürücüsü Gedik, ekiplerin uzun uğraşları sonucu sıkıştığı yerden ekiplerin çalışmaları sonucu kurtarılırken, her iki sürücü ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.