Her ne kadar teşkilatlarda değişiklikler, sıkıntılar olsa da kendini toparlamış, atağa kalkmış bir İYİ Parti vardı Karabük yerelinde. Seçimler yaklaştıkça milletvekili çıkarma noktasında ciddi favori gösteriliyordu. Zaten çok sayıda etkili politikacının ve iş insanın aday adayı olarak itibar göstermesi de bunun en net örneği olmuştu. Ancak her ne oldu ise milletvekili aday listesinin Genel Merkez tarafından YSK ya verilmesinden sonra oldu. Zira listeyi gören herkes gözlerine inanamadı. Şok ve hayal kırıklığı üst üste yaşadı. Eğitim ve iş dünyasında yakinen bilinen Yalçın Hoca (Kılınç)  yoktu. Kuruluş döneminde çok emek sarf eden kurt politikacı Erol Serin yoktu. Sağdan da soldan da oy toplayabilecek tanınmış iş insanı Safranboluluların  Mustafa Özata’sı yoktu. Son dönemde partiyi toparlayıp ivme kazandıran, seçime hazırlayan avukat Ali Çetin Aygün yoktu. Eskipazarlıların ağırbaşlı ağabeyi, iş insanı İsmail Yalav dolgu malzemesi yapılmıştı. Son dönemin parlayan umut vaad eden ismi Ozan Canyurt seçilmesi mümkün görünmeyen 3. sıraya atılıvermişti. İl ilçe yönetim kurullarının, İYİ Partiye gönül verenlerin ekseriyesinin beklentilerinin aksine genç bir hanımefendi ismi ise liste başına yazılıvermişti.

PEKİ KİM BU HANIMEFENDİ?

Kimilerine göre sık sık Genel Başkan ile telefonda direk görüşebilen bir isim. Hatta Sayın Meral Akşener’in arayıp fikir alışverişi bile yaptığı söylenen bir kişi. Kimi söylentilere göre İYİ Partinin tüm Batı Karadeniz illerinden yetkili genel koordinatörü. Bir başka ifade ise Abla kardeş şeklinde birbirlerine hitap edecek kadar sayın Akşener’e yakın, ailece görüşebilen bir isim. Önceki il başkanına, yerel parti yetkililerine, emir, talimat vermeye yeltenecek kadar kendisini parti de yetkili ve güçlü göstermeyi yeğleyen bir siyasetçi. İlginçtir ki bu iddialar kendisine temas eden kişilerden kaynaklı dolaşan ve bize ulaşan bilgiler.

NEYİ BİLİR?

Karabük’ü bilir mi? Yenice nin Tır Köyünü, Eskipazar’ın Hamamlısını, Eflani’nin Çalışlarını bilir mi? Gümüş’ü, Cumayanı nı bilir mi? Kardemir hangi ürünleri üretiyor bilir mi? Karabük Yenice arası kaç tünel var bilir mi? Karabük OSB de hangi fabrikalar var 5 tane yazabilir mi? Bilir mi, bilir mi? Sorular yüzlerce yazılabilir.

AMA BİR ŞEYİ BİLMİŞ!

Gençlik hayalini genç yaşta gerçeğe dönüştürmeyi. Akşener’i ikna edip liste başında yer bulmayı.

NEYE RAĞMEN?

Karabük'te yolunda giden İYİ parti trenini raydan çıkarmaya rağmen. İl, ilçe yönetimlerini istifalara götürmeye rağmen. Partinin Karabük te parça parça hale gelmesine neden olmasına rağmen. Tabanın umutlarını başka bahara bırakmaya rağmen.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Genel Merkez rahatsızlığın farkında. Ya her şeye rağmen, sonunda çok büyük oy kayıpları olabileceği ihtimalini göz ardı edip, belki kazanırız umudu ile yola devam denilecek. Ya da önce partim diyen, Genel Başkanını, Partisini seven adaylar olarak kalan iki milletvekili adayı 18 Nisan dan önce listeden çekilip Genel Merkeze seçime bir ay kala yeni bir liste ve toparlanma şansı verecek. Gençlik Hayali ve hırsı mı yoksa, aklı selim parti sevdası mı galip gelecek hep birlikte 14 Mayıs akşamı göreceğiz.