AK PARTİ İL TEŞKİLATI NEDEN GÖREVDEN ALINDI?
İL BAŞKANI KİM OLACAK?
Alınmamalı, Alınmalı, alınacak, alınıyor, alındı derken Ak Parti Karabük İl Yönetim Kurulu Üyelerinin  istifa talepleri alındı. Bir hafta 10 güne kadar da kuvvetli ihtimal yeni il yönetim kurulu ortaya çıkar.
Tabii ki 2024 mart ayında yapılması beklenen Mahalli Seçimlere 6 ay kala her parti olduğu gibi Ak Parti’de kendince hazırlıklarını yapıyor.
Her dönem teşkilatlarda yenilenmenin önemini ortaya koyarak değişiklikler yapıyor. 
İL TEŞKİLATI NEDEN GÖREVDEN ALINDI
Neden alındığının öncesinde alınmamalı diyenler, dere geçerken at değiştirilmez mantığını yürütenler, il teşkilatını başarılı bulanlar kongreye kadar değiştirilmemesi yönünde fikir beyan ediyorlardı.
Ancak alınmalı, değişiklikler yapılmalı şeklinde görüşlerini ortaya koyanlar ise oldukça büyük bir kitleyi oluşturuyorlardı. Yıpranmışlığı, seçimlere daha taze ve daha güçlü bir yönetim ile girmeyi tercih edenler değişimi uzunca bir süredir dillendiriyorlardı.
Değişimi savunanların bir kısmı ortaya rakamlar, bilgiler de koyuyorlar.

2015 yılı seçimlerinde 89.200, oy
2018 yılı seçimlerinde 83.200, oy
Son seçimlerde 61 bin oy.
Kıl payı kazanılan ikinci vekillik.
Türkiye’de en fazla oy kaybı yaşanan 3. il
Üstelik 2019 yerel seçimlerinde en küçük iki ilçe Ovacık ve Eflani dışında merkez dahil kaybedilen belediye başkanlıkları.
Şeklinde gerekçelerini öne sürüyorlar.
İL BAŞKANI FERHAT SALT DEVAM EDER Mİ?
Partinin Karabük koordinatörü tarafından  tüm yönetim kurulu üyelerinin istifa yazıları alınırken Ak Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt’tan istifa yazısı talebinde bulunulmadı.  Bu yüzden de Salt’ın yeni bir yönetim oluşturarak devam edeceği şeklinde görüş beyan ediliyor.
Bu görüşü savunanlar önemli bir gerekçe olarak da İsmail Altınöz’ün istifası sonrası mevcut Başkan Ferhat Salt’ın vekaleten değil asaleten il başkanı yapıldığını öne sürüyorlar.
Devam etmeyeceğini, etmemesi gerektiğini savunanlar ise, en önemli gerekçe olarak uzunca bir süredir görevden alınan Karabük il yönetim ile birlikte görevde olmasının, devam etmemesi için yeterli olduğunu savunuyorlar. Zira bir başarısızlık var ise bunda diğer yönetim kurulundaki üyeler kadar kendisinin de sorumluluğu olduğu düşüncesindeler.
Başta Çankırı İl teşkilatı olmak üzere bazı illerin il başkanlıklarının değişimlerindeki şekli örnek gösterenler neler olabileceğine dair fikir ortaya koyuyorlar. Buralarda da koordinatörlerin il yönetim kurulu üyelerinin yazılı istifa taleplerini aldıkları ancak Usuleten il başkanından talepte bulunmadıklarını bunu Genel Merkez'e bıraktıkları, Birr hafta içerisinde Ak Parti Genel Merkez yöneticilerinin il başkanını davet ederek istifasının istendiği bilgisini paylaşıyorlar. Bunu örnek göstererek te mevcut il başkanı Ferhat Salt’ında bir hafta içerisinde Genel Merkez’e çağrılıp istifasının istenebileceği iddia ediliyor.
KİM İL BAŞKANI OLUR?
Ak Parti Genel Merkez yönetimi Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ile devam etmeme kararı alır ise mevcut kim il başkanı olur sorusu da hemen akıllara geliyor. Zira önünde 6 ay sonra yapılacak bir yerel seçim var. Ve de çok zor geçmesi muhtemel görünüyor.
Bu konuda adı geçen bazı isimler var. Önceki dönem milletvekilleri Cumhur Ünal ve Mehmet Ceylan.  Önceki dönem il başkanları, Ömer Ayar ve Timurçin Saylar. Safranbolu'nun önceki ilçe başkanı Mehmet Sarı. Ak Parti’nin ve cemiyet hayatının bilinen isimleri Sedat Namal, ve Adnan Çebi.
Bir de bunların hepsinden öte tamamen yepyeni, yıpranmamış, güçlü, kenti okuyabilen, etkin, politikalar üretip geliştirebilecek, özgül ağırlığı olan, bir İl Başkanı ve yeni isimlerle yönetimin oluşturulacağını iddia edenler de var. 
Bütün bunlardan hangisinin olacağını birkaç gün içerisinde hep beraber öğreneceğiz.