Müftülük personelinin devletten daha yüksek maaş ve daha yüksek emekli maaşı almak için boş camii kadrolarına imam olarak geçici görevlendirildiklerinin ortaya çıkmasının ardından Karabük Müftülğü görevlendirmeleri iptal etmişti. Görevlendirmeleri iptal edilen bazı personelin şimdi de rapor yada izin aldıkları ortaya çıktı.

Bartın'da usta gazeteci Halil Tekin'in geçtiğimiz hafta gündeme getirdiği ve tüm ülkele yayılan iddiların Karabük Müftülğünde de olduğu ortaya çıkmıştı. Tekin yaptığı açıklamada Diyanette çalışan müftülük personelinin boş bulunan köy camiilerine kendilerini geçici görevlendirme yaptırdıkları, bu sayede hem maaşlarının yükseldiği hemde emekliliklerinde maaşlarının yüksekdiğini söylemişti. Bu sayede 2500 TL civarı bir artış olduğu ortaya çıkmıştı. Bunun sebebininde yasada 3600 ek göstergenin müftülük personeline değil sadece imam kadrosundakilere uygulanması olduğu ifade edilmişti.

Karabük Derin Haber olarak bu konuyu Karabük gündemine taşıyıp Karabük Müftülüğü'de de var mı diye sormuştuk. Bu haberimizin ardından gelen ihbarlarda Müftülük personelleri O.B, A.G. ve A.S. ye  bu tür görevlendirmeler yapıldığı iddia edilmişti. 

MÜFTÜLÜK DOĞRULADI

Karabük Derin Haber'in konuyu gündeme taşımasının ardın Derin Medya gurubu Karabük Derin Haber ve Derin Tv yönetim kurulu başkanı Sait Alıcı dün davet üzere gittiği Müftülükte, Karabük Müftüsü Ercan Aksu ve Müftü yardımcısı Ekrem Akmanşen ile bir süre görüştü. 

Karabük Müftüsü Ercan Aksu yapılan görüşme ve sohbette yasal prosedür olarak 3600 Gösterge konusunda imamlara müktesap hak oluştuğunu ancak imam olmayan, imamlık yapmamış müftülük personelinin 3600 ek gösterge hakkının olmadığını söyledi. Yapılan görevlendirmelerin imam olmayan köylere imam atanana kadar geçici görevlendirme yapıldığını söyledi. Ercan Aksu haber sonrası müftülük personeli tüm geçici görevlendirmelerin iptal edilidiğini ifade etti.

Adı geçen müftülük personellerinden birisinin hac umre işlerine baktığını, yerine yetişmiş personel olmadığı için geçici görevlendirildiği yere gitme yerine mevcut görevine devam ettiğini gerekçe gösterdi. Ayrıca adı geçen O.B. ve A.G. nin görevlendirildikleri köyde lojman olmaması nedeni ile köyde kalmalarının mümkün olmadığını belirtti. 

BİRİSİ DE KARDEMİR'DE GÖREVLİ İMAM MIŞ! SADECE CUMALARI KILDIRIYORMUŞ!

İsmi gündeme gelen diğer müftülük personelinin ise Kardemir'deki imam kadrosunda görevli olduğu ancak sadece Cuma namazlarını kıldırmak için Kardemir'e gittiği diğer vakitlerde gitmediği ortaya çıktı. 

ANİDEN İZİN YADA RAPOR ALMIŞLAR

Öte yandan geçici görevlendirmeleri iptal olan iki müftülük çalışanının iptalin hemen ardından aniden ikisinin birden izin yada rapor aldığı iddia edildi.  İddialar doğru ise akıllara bu kadar mı tesadüf olur. Her ikisi de aynı gün, aynı anda rapor alacak kadar nasıl hasta oldular?  İzin almaları yada Hasta olmaları geçici görevlendirmelerinin iptal olmasına mı rastladı? 

soruları zihinleri kurcalamaya başladı.

KİMİN KÖYÜ

Diğer yandan geçici görevlendirmelerden bir tanesinin  kimin köyü olduğu sorusu da gündeme geliyor!!!!eş

KARABÜK MİLLETVEKİLLERİNE DUYURU

Karabük Müftüsü Ercan Aksu ile yaptığımız görüşme sonrası, Müftülükte hac umre işlerini organize edecek personel eksikliğinin olduğu kanısına vardığımızdan önceki dönem Karabük Milletvekilimiz Niyazi Güneş, mevcut milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç'a personel tedariki konusunu buradan duyuruyoruz.

Editör: Sait Alıcı