Karabük Derin Haber, Türkiye genelinde örgütlü bulunan İYAD (İnternet Yayıncıları Derneği'nin) üyesidir. Yaklaşık bir ay önce yaptığımız üyelik talebi incelemelerin ardından kabul edilmiştir.

 İnternet Yayıncıları Derneği (İYAD), 10 Şubat 2007′de Türkiye’nin 30 ilinden toplam 43 kurucu üyenin katılımıyla Bursa’da kurulmuştur. Derneğin üyelerini, başta internet haber sitelerinin temsilcileri olmak üzere ülke genelindeki birçok yerel gazete, televizyon, radyo istasyonu ve çeşitli basın kuruluşlarının temsilcileri oluşturmaktadır. Özgür ve bağımsız bir medya gücünün oluşması için daha etkin ve daha örgütlü olmanın gerekliliğine inanan İYAD’ın Türkiye genelinde 2000’in üzerinde üyesi bulunmaktadır. Kâr amacı olmaksızın faaliyetlerini sürdüren İYAD ulusal veya uluslar arası hiçbir kuruluştan maddi destek almamaktadır. Bünyesinde kurduğu Basın Akademisi’nde yerel medya ve internet haberciliği gibi konularda eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. Kurumsal kimliği ve yapısı günden güne güçlenen İYAD, tamamen gönüllülük esasına dayalı o k faaliyetlerini sürdürmektedir.

ULUSLARARASI KALİTE BELGESİ ALIYORUZ.

​Yayına başladığı günden beri tarafsız, dürüst, objektif ve cesur yayınlar yapan Karabük Derin Haber, kısa adı IMQS olan “International Media Quality Standards Organisation” tarafından verilen Ulus rası Medya Kalite Standartlarına uygunluk sertifikası için müracaatlarını yapmış olup, inşaallah değerlendirme biter bitmez en kısa zamanda ULUSLARARASI STANDARTLARDA BİR HABER SİTESİ olduğumuzu da belgelendirmiş olacağız.

 "Büyük Beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler kişileri tartışır" Çin atasözünde olduğu gibi, bizlerde fikir üreterek, topluma hizmet etmeye, gariplerin, mazlumların, mağdurların, haksızlığa uğrayanların, zayıfların, sesi olmaya, elindeki yetkiyi, gücü, kudreti, adaletsiz, haksız, hukuksuz  kullananlar ile mücadele etmeye devam ediyoruz ve edeceğiz.

Kendilerini, özel bir şirketin sesi ve binlerce ortağının hak ve hukukunu koruma yerine bir iki yetkiliyi koruma derneği yöneticisi gibi görüp hareket edenlere duyurulur.