Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı yapan iş adamı Cengiz Ünal’ın sosyal paylaşım sitesi twitter deki hesabında profil bilgilerinde, Müsiad Başkan Yardımcılığı, TSO Meclis Başkanlığı, DEİK üyeliği yanı sıra “Ak Parti İl Başkan Yardımcılığı ve mali işler başkanlığı” yazısı dikkatli bakanları hayrete düşürdü.

Edindiğimiz bilgilere göre, iş adamı Ünal, Timurçin Saylar’ın il başkanlığı döneminde bir dönem il başkan yardımcılığı ve mali işler başkanlığı yaptıktan sonra yine aynı yönetim dönemde bu görevinden ayrılmış sadece yönetim kurulu üyeliği yapmıştı. Saylar yönetiminin istifası sonrası Cengiz Ünal’ın il yönetiminde olmadığı biliniyor.

Ak Parti Karabük İl Teşkilatında halen mali işler başkanlığını Fatih Ustaoğlu yürütüyor.

Öte yandan İş adamı Cengiz Ünal’ın “eski” ifadesini kullanmadan, twitter deki profilinde neden “Ak Parti İl Başkan Yardımcısı ve mali işler başkanı” kartvizitini kullanması kimi kesimlerde yazım hatası ya da unutkanlık o k değerlendirilirken, kimi kesinlerce acaba algı mı yaratıyor diye yorumlanıyor.

Diğer yandan bu ayrıntı bazı okurlarımızın dikkatinden kaçmazken, Ak Parti Genel Merkezi’nin, Ak Parti İl Teşkilatı’nın ve milletvekilllerinin dikkatinden nasıl kaçtığı, neden ikaz edilip kaldırılmasını istemedikleri merak konusu oldu.