Kardemir Karabükspor Başkanı Mehmet Yüksel dün akşam Karabük’te Sporun Sesi programımızın konuğuydu. Yüksel, önemli açıklamalarda bulundu.

Editörümüz Fatih Ünlü’nün hazırlayıp sunduğu Karabük’te Sporun Sesi’nin bu haftaki konuğu Kardemir Karabükspor ve Karabük Demirçelikspor’un Başkanı Mehmet Yüksel oldu. Yüksel, Karabük 1.Amatör Lig’de bu sezon mücadele eden Karabük Demirçelikspor’un B planı olduğunu belirterek, "Demirçelikspor için, Karabükspor’a bir şey olması durumunda B planı o k konuşmuştuk. Şu anda da çok iyi gidiyorlar. 10 da 10 yaptılar. BAL Ligi’ne çıkartmak istiyoruz. Olur da profesyonel takımımıza bir şey olursa diğer takımımızla bir yerde buluşturup borçsuz, sıkıntısız devam etmek istiyoruz. Şu an iyi gidiyoruz. İnşallah önce BAL Ligi’ne ardından da 3.Lig’e öyle öyle yükselmek istiyoruz.” dedi.

2 AY ÖNCE ÖZEL HABERİNİ YAPMIŞTIK

16 Ekim 2018’de editörümüz Fatih Ünlü’nün yaptığı “Karabükspor Amatör Lig’de Takım Kurdu!” başlıklı özel haberde Karabük Demirçelikspor’un bir  B planı o k görüldüğünü duyurmuştuk. Hatta haber Bengütürk Tv’nin spor programı olan Spor Saati’nde konuşulmuştu. İşte o haberin linki: http://www.karabukderinhaber.com/haber/5785/karabukspor-amator-ligde-takim-kurdu.html

“AMATÖR TAKIMLARA ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

Amatör ligde yer alan diğer takımlarla da planları olduğunu ifade eden Yüksel, “Sadece Demrçelikspor’a değil tüm amatör takım elimizden gelen yardımı yapmak istiyoruz. Amatör ligde yer alan takımların başkanları ile hocaları ile bir araya gelmek istiyoruz. Bu şehrin çocuklarından iyileri varsa profesyonel takımımıza alıp daha çok parlamalarına imkan sağlamak istiyoruz. Karabükspor güç kazanıp durumu düzelirse de amatör takım elimizden gelen desteği vermeye çalışacağız. Amatör takımların başkanları ve hocaları ile amatör kulüplerin problemlerini konuşmak. Biz neler yapabiliriz? Bu şehirde ne sorunlar var? Gündeme getirip Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ile iş adamları ile bir araya gelerek neler yapabiliriz onu konuşacağız. O konuşmalardan çıkacak sonuç göre değerlendirmeler yapacağız.” ifadelerini kullandı.

“TRANSFER YASAĞI MADDİ DURUM. 7-10 MİLYON TL LAZIM”

Kardemir Karabükspor’un transfer yasağı ile ilgili konuşan Yüksel, “Transfer yasağı maddiyatla ilgili bir durum. Açtıracak paraya şahsi bütçem yetmeyeceği için şehrin büyüklerinin siyasilerin belediyenin bize yardımcı olması gerekiyor. Destek vermesi gerekiyor. 7-10 Milyon TL arası paraya ihtiyacımız var. Bu parayı bulursak transferimizi %100 açıp bu ligde kalmak için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Olmuyorsa bir alt lig olan 2.Lig’de neler yapabiliriz ona bakacağız. Geçmiş dönemlerde neler yaşandı net bilmiyorum ama benim dönemimde karışık işler, hesabı verilemeyen, muamma işler olmayacaktır. Ben bunun sözünü veriyorum. Muhasebeden anlayan arkadaşlar gelsin. Bakasınlar. Kulübün hesapları her zaman açık. Kafalarına yatmayan bir şey varsa biz yönetimi de bırakırız, istedikleri her şeye de varız ama önce gelsinler ve takıma sahip çıksınlar. Biz bunu istiyoruz. Bizim dönemimizde karışık işler olmayacağının taahhütünü ben veriyorum." şeklinde konuştu.

“SPOR KULÜPLERİNE BAĞIŞ VERGİDEN DÜŞÜYOR”

Yatırımcı ve iş adamlarına seslenen Yüksel, “Profesyonel takım yapılan yardımın %50’si, amatör takım yapılan yardımın %100’ü vergiden düşüyor. Bir şirket yıllık vergi oranının %20’sini bir amatör takıma verirse o oran vereceği vergiden düşüyor. Bizim iki takımımız var. Profesyonel takımlarda %50 amatör takımlarda %100 vergiden düşüyor. Spora daha fazla destek vereyim, vergiden de düşüyor nasıl olsa diye düşünürlerse amatör takımımıza bağış yapsınlar. Biz iki kulübü de yönettiğimiz için iki kulüp arasında bağlantı kurarak ta bir şeyler yaparız.” dedi.

ANKARA’DA YAŞANAN OLAYLA İLGİ: “ÖZÜR DİLEMEZSE HAPİS CEZASI ALACAK”

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada büyük ses getiren Feridun Tankut ile aynı karede yan yana yer alma konusu ile de ilgili konuşan Mehmet Yüksel, “Ankara’da etkinlik çerçevesinde şehrin ileri gelenleri, Karabük ile ilgili birçok önemli isim vardı. Orada çekilen fotoğrafın tamamını değil sadece ben ve Tankut’u yan yana o k paylaştılar. Bazı insanlar bunu olayı başka nokta çekmek için yaptılar. O kişiler hakkında da ben suç duyurusunda bulundum. Benden özür dilemesini yine bekliyorum. Bu kişinin de en kısa zamanda göreceksiniz hapis cezası alacağını buradan beyan ediyorum. Beni korkacak sandığı için ‘Yürek mi yedin Mehmet Yüksel’ demiş. Ben yürekli bir adamım. Ben yaptıklarımın arkasındayım. Paylaşımın da arkasındayım. Ben bu arkadaşa özelden yazmışım. Bildiğim bir şey var ki herkese açık yorum o k değil özelden yazmışım. Burada dikkatli ol yanlış bir şey yapıyorsun diye. Ben delikanlılık yaptı deyim hatta yine söyleyim “yalakalık” yapan arkadaşımız büyüklerine yalakalık yapmak için böyle bir davranışta bulunmuştur.” dedi.

"YOLBULAN AİLESİ’NİN 70 MİLYON TL’SİNİ BAĞIŞ KABUL EDİYORUZ"

Dün gerçekleştirdiği basın toplantısında, “70 Milyon TL Yolbulan ailesine borç gözüküyor. Kulübün evraklarına bakıldığı zaman, banka kayıtlarına bakıldığı zaman da Yolbulan ailesi bu gözüken para ile ilgili ‘Borç o k verdim’ ibaresi yok. Biz bunu bağış o k sayıyoruz.” Diyen Yüksel’e editörümüz Fatih Ünlü’nün, “Yolbulan  Ailesi’nden size bir geri dönüş oldu mu?” sorusuna ise Yüksel, “Geri dönüş olsa da kasa da para yok. 7 Milyon Arıyoruz diyoruz. 70 milyon un 10 da 1 i bize yetiyor. 70 milyon olsa UEFA Kupası'na oynarız.” diyerek esprili bir şekilde cevap verdi.

"GENÇLERİN 2.LİG DE BAŞARILI OLCAĞINA İNANIYORUM"

Takımda şu an gençlere güvendiğini belirten Mehmet Yüksel, “Mücadelelerini takdir ediyorum. Devre arası kampı var. Ligin ikinci yarısında 17 maç daha var. Yeni sezon öncesi kamp var. Gençler hem bu kadar ciddi hazırlanınca hem de beraber oynamaya alıştıkça gençlerimizin Spor Toto 2.Lig’de başarılı olacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

İŞTE MEHMET YÜKSEL’İN KONUK OLDUĞU KARABÜK’TE SPORUN SESİ PROGRAMIMIZIN VİDOESU