31 Mart Yerle Seçimlerinde Ak Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı olan Ali Kaya, Safranbolu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek özel çocuklarla bir araya geldi.

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde faaliyet gösteren merkezde yapılan tedavi, rehabilitasyon, çalışmalar ve sosyal faaliyetler hakkında bilgi alan Kaya, burada eğitim gören engelli vatandaş ve çocuklarla uzun süre ilgilendi.

Kaya, engelli çocuklar ve gençler tarafından ilgi ve sevgiyle karşılandıklarını bunun kendilerini de çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Engelli insanların Allah'ın insan emaneti o k görülmesi gerektiğini söyleyen Kaya, engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak ve onların dertleri ile ilgilenmek hepimizin ortak görevi olduğunu söyledi. “Engelli kardeşlerimizle ilgilenmenin, on hizmet etmenin ecri ve sevabı çok büyüktür” şeklinde konuştu.

Kendilerinin de Safranbolulu vatandaşların teveccühü ile 1 Nisandan sonra çeşitli çalışmalarla engelli vatandaş pek çok alanda kolaylık ve destek sağlayacaklarını ifade eden Ak Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Ali Kaya, rehabilitasyon merkezinde, engelli aileleri ile de uzun süre sohbet etti.

Engellilerin sosyal hayatta birçok ihtiyacı çözüm beklerken, AK Parti iktidarları döneminde çok büyük reformlar yapıldığını dile getiren Kaya, şunları kaydetti; “ İhmal edilen ve görmezden gelinen engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamdaki ihtiyaçlarını önemseyen AK Parti hükümetleri, toplumda yer alma hakkını önemseyerek kanuni yasal düzenlemeler yaparak ihmal edilmişliğin önüne geçti. Sosyal devlet ilkesini baz alan partimiz, engellilerimizin çağdaş ülkelerdeki gibi sosyal hizmet ve güvenceye kavuşmasını sağladı. Özürlüler Kanunu ile engellilerimizin iş hayatında daha etkin yer almalarını sağladı ve özel sektörlerde özürlü istihdamını teşvik edici hatta zorlayıcı kanunlar çıkardık. Önce insan politikasını önemseyerek, eşit hak sahip olması gereken engellilerimizi de topluma kazandırdık” dedi.