5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası etkinlikleri kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Safranbolu Kent Ormanında Doğa yürüyüşü düzenlendi.

Doğa Yürüyüşüne Karabük Valisi Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel’in yanı sıra Safranbolu Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu Belediye Başkan Yardımcıları Halil Bakkla ve Ahmet Şahin, kurum müdürleri ve doğasever vatandaş katıldı.

Safranbolu Kent Ormanı içerisinde bulunan yürüyüş parkurunda iki tur yürüyüş yapan Vali Gürel ve beraberindeki protokol üyeleri yaklaşık 4 km’lik Doğa Yürüyüşünün ardından vatandaşlarla birlikte piknik yaptılar.

​​​​​​​Doğa Yürüyüşü öncesinde Safranbolu Belediyesi, PTT Başmüdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, TEMA Vakfı Karabük İl Temsilciliği ve Denge Tekeri Bisiklet Kulübü tarafından açılan stantları ziyaret eden Vali Gürel etkinliğe destek veren tüm kurum ve kuruluş teşekkür etti.

Safranbolu Belediye Başkanı yürüyüş sonrası yaptığı açıklamada başta Karabük Valisi Fuat Gürel olmak üzere etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederek; “Çevre duyarlılığı ile ilgili Safranbolu Belediyesi o k üzerimize düşen görevi fazlası ile yerine getirmekteyiz. Bundan sonrada aynı hassasiyetle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu vesile ile bir kez daha bu gün burada bulunan ve duyarlı olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.