“Anlayarak Hızlı Okuma Kursu” Başlıyor

26 Ekim 2019 tarinde baylayacak olan “Anlayarak Hızlı Okuma Kursu” çocuklar için çok önemli bir ihtiyacı karşılıyor. RNK GRUP ÇOCUK AKADEMİSİ Sürekli Eğitim Merkezi Çocuklarımızın eğitim sürecine pozitif kazanımlar sunmaya devam ediyor. 1. etap hızlı okuma kursu  3,4,5,6,7,8 sınıfları kapsıyor. 2. etap hızlı okuma kursu 9, 10, 11, 12 sınıflar için düzenleniyor. İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Bilgisem akreditasyonlu kurs 15 saat o k sertifikalı ve uzman eğitmenler tarafından veriliyor. Anlayarak Hızlı Okuma kurs kayıtları RNK GRUP ÇOCUK AKADEMİSİ tesislerinde devam ediyor.

Anlayarak Hızlı Okuma

Beynimiz bir dakikada yaklaşık 700 kelimeyi zihinde resmedebiliyor. Gözümüz çok hızlı görü, algılayarak  beyne ulaştırabiliyorken, yanlış okuma alışkanlığı   yüzünden normalde  bir  insan  ortalama  200  sözcük  okuyabiliyor. Bu bir  dakika içindeki 500 kelimelik fark yüzünden beyinde başka düşüncelere kayma ve konsantrasyonun dağılması söz konusudur. Hızlı okuma yöntemini kavrayarak bu sorun giderilebilir. Kelimeye odaklanarak yapılan yavaş okumanın en büyük nedeni iç sesimizi  kullanmaktır. Göz ile beynin aktivite hızı birbirine yakınken konuşma  hızı çok  düşüktür. İç sesimizi engelleyip, göz ve  beyin ilişkisini iyi kullanarak hızlı okumayı öğrendiğimizde zamandan da tasarruf edebiliriz. Hızlı okumak demek aslında ışık hızıyla okuyup beyni ve hafızayı etkili kullanmak demektir. Beynimizin müthiş bir gücü varken neden bu gücü kullanmayalım ki?

Türkçe’nin yapısı ve dikkat süresi

Türkçe sondan eklemeli bir dildir. Cümleyi okumaya başladığında son kelimeye gelinceye kadar geçen süre kısaltıldığında yani hızlı okunduğunda çocuğun anlaması artacaktır. Anlamasının artması ile birlikte çocuğun düşünce örgüsünde meydana gelecek yeni açılımlar etkili öğrenmesinin kapılarını aralayacaktır. Türkiye’de eğitim kurumları arasındaki kalite farkının değişkenlik göstermesiyle aynı yaş dilimindeki öğrencilerin yaratıcı düşünceleri. Görünen ve görünmeyen bağlantıların fark edilmesi, hayata bakışı, problemleri çözebilme, hedef belirleme. Ve ulaşma becerilerindeki artış neticesinde özellikle isimleri sürekli değişen merkezi sınavlarda da (Teog, Ygs, Lys gibi)  yüksek başarı göstereceklerdir. Dolayısıyla hızlı okuma 8. sınıf ve 12 sınıf sınav öğrencilerimiz için çok değerli bir kazanımdır. Eğitim kısa süreli bir yatırım değildir. Eğitim kıymet bilinesi türden zamana ihtiyaç hisseden, özümsemeyi, hayatına dahil etmeyi ve nihayet davranışa yansıtmayı sağlayan uzun soluklu bir yolcukluktur. Her yolculukta olduğu gibi ilk adımla başlar… Hızlı okuma neleri değiştiriyor... Hafızayı geliştirir. Konsantrasyon ve Odaklanma becerilerini geliştirir. Dikkat oranını %50 artırır. Mantıksal ve analitik düşünmeyi geliştirir. Özgüveni geliştirir. Algıyı çeşitlendirir. Duygusal algıyı geliştirir. Okunanı anlama ve hatırlama gücünü geliştirir. Göz kaslarını ve görme kabiliyetini geliştirir. Zihinsel potansiyeli artırır. Beyni iki yönlü kullanmamızı sağlar. Ders çalışmayı zevkli bir eylem haline getirir. Hayal etme ve karar verme yeteneğini geliştirir. Sınavlarda fazladan zaman kazandırır. İLETİŞİM: 0553 720 12 11 - 0370 424 12 11