Eskipazar'ın önemli turizm merkezlerinden biri olan Hadrianapolis Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarını hızlandırmak ve ilçedeki gençlerin arkeolojik kazı tekniklerini öğrenebilmeleri için kurs açılıyor. Eskipazarlı gençlerin kurs süreci boyunca para kazanmalarını da sağlayacak olan kurs protokolü Eskipazar Kaymakamı Emrah Bütün'ün onayı ile Eskipazar Kaymakamlığı'nda imzalandı. Pratik Eğitimin kazı alanında yapılacağı kurs protokolü İşkur İl Müdürü Mustafa Çalış, Eskipazar İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Dağcıoğlu ve Kazı Başkanı Ersin Çelikbaş tarafından imzalandı. imzalandı. Kursiyerlerin Antik Kentte kazı yapabilme deneyimini elde edebileceği kurs 75 fiili gün sürecek. Kursa 18-29 yaş aralığında ki gençler başvurabilecek. Kursta verilecek eğitim sürecinde ise kursiyerlere 30 lira cep harçlığı ile GSS ve İş Kazası Sigortası ödenecek. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Eskipazar Kaymakamı Emrah Bütün; Batı Karadeniz'in Zeugması o k adlandırılan, ilçenin önemli tarih ve arkeoloji alanında kurumlar arası işbirliği ile bu tür bir kursun açılmasının kazı çalışmalarını hızlandırmak adına önemli olduğunu, devletimizin yatırımları yanında Kaymakamlık o k Hadrianapolis’ te takip ve desteği sürdürdüklerini belirtti.

"Kursiyerlerin GSS ve İş Kazası Sigortası Ödenecek"

İşkur İl Müdürü Sayın Mustafa Çalış, İlçedeki 18-29 yaş arası gençlere yönelik açılacak bu kursta pratik eğitim içerisinde kazı başkanlığı ve eğitici ile meslek eğitimini hedeflediklerini, kursiyerlerle 30 TL kursiyer cep harçlığı yanında GSS ve İş Kazası Sigortası ödeneceğini belirtti.

"Kursiyerlerle Birlikte Kazı Çalışmaları Hızlanacak"

Kazı ekibi Başkanı ve Karabük Üniversitesi Arkeoloji Bölümünden Doç. Dr. Sayın Ersin ÇELİKBAŞ da Hadrianapolis kazı alanının geniş bir sahada devam ettiğini, her yıl önemli ilerleme sağlandığını, programda çalışacak kursiyerler ile çalışmanın hızlanacağını ifade ederek programda emeği geçen İşkur ve Halk Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.