Safranbolu Belediye Başkanlığı'na aday olacağını açıklayan sanatçı Hakan Peker hangi siyasi partiden aday olacağını Karabük Derin Haber'e konuştu.

Beledilye Başkan Adayı olacağı gündeme düşünce en fazla merak edilen ise hangi partiden aday olacağı oldu. Henüz bu konuda hiçbir açıklama yapmayan Hakan Peker Karabük Derin Haber'e konuştu.

Derin Medya gurubu, Derin Tv ve Karabük Derin Haber yönetim kurulu başkanı Sait Alıcı sanatçı Hakan Peker ile bir görüşme yaparak merak edilen o soruyu sordu. Hang siyasi partiden aday olacaksınız, gürüştüğünüz bir parti var mı? şeklindeki soruya Peker siyasetçi gibi bir cevap verdi. Hakan Peker; "Henüz hiçbir siyasi parti ile net konuşmuşluğum yok. Teklifleri değerlendirebilirim. 4 büyük partiden herhangi birisi olabilir. İlerleyen günlerde görüşmeler yapabilirim. Ancak illa da böyle bir şartım yok. Bağımsız olarakta adaylığımı koyabilirim" dedi. 

Hakan Peker'in bu açıklaması mevcut başkan Elif Köse'nin CHP'den yeniden aday olacağı varsayılır ise geriye AK Parti, MHP ve İYİ Parti alternatifi kalıyor.

Hakan Peker ulusal gündeme düşen açıklamalarında adaylığının nedeni olarak şu ifadelerde bulunmuştu:

" Unesco'nun tarihi miras kenti o anlamda yapabileceğimiz çok şey var. Kendimi şanslı görüyorum ve iddialıyım. Bugüne kadar benim yaşadıklarım, vizyonum, gördüğüm yerler, o kadar güzel şeyler var ki...Bunları çok rahat aktarabileceğimi düşünüyorum. Belediye başkanı olmak gibi bir niyetim de yoktu açıkçası fakat Safranbolu olunca konu harekete geçmem gerektiğini düşündüm" demişti.

"MEVZUAT İZİN VERDİKÇE MÜZİĞİMİ DEVAM ETTİREBİLİRİM"

Neden Safranbolu'yu tercih ettiğini de anlatan Hakan Peker, "Anne tarafından oralıyım, benim vatanım" derken seçim vaatlerinin başında şehre 30-40 milyon turist getirmek olduğunu söyledi. Şehri popüler yapmak istediğini söyleyen sanatçı, "Ne kadar çok popüler yaparsak Safranbolu'yu o kadar çok canlılık gelecektir ve orası Karadeniz'in incisi haline gelecektir. Konserler verebilirim, mevzuat izin verdikçe sanatımı ve müziğimi devam ettirebilirim şeklinde açıklama yapmıştı.