Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi bazı bölümlerinde oluşan reçete kuyruğu vatandaşı çileden çıkardı. Karabük İl Sağlık Müdürlüğü’nün, il genelindeki kurumlarında otomasyona geçişi hastanede yoğunluk ve karmaşaya neden oldu. Sistemde gerçekleştirilecek olan otomasyon değişikliği nedeniyle, bazı bölümlerde yaşanan yoğunluk vatandaşı isyan ettirdi. Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine muayene için gelen vatandaşlar reçetelerini muayene odasından değil, bilgi işlem gişesinin olduğu giriş bölümünden almak zorunda kalınca burada yoğunluk oluştu. Hastaların muayene olduktan sonra odadan çıkarak giriş bölümünde reçete almaya çalışması kalabalığa neden olunca vatandaş duruma tepki gösterdi. Bazı bölümlerde reçete almaya çalışan hasta ve hasta yakınları uzun kuyruklar oluşturdu. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

“Hasta ve Hasta Yakınları O k Mağdur Ediliyoruz”

Hastanede ki sistem değişikliğinin neden olduğu kalabalık görüntüleri Karabük Derin Haber ihbar hattına ulaştıran bir vatandaş, sırada yaklaşık yüz kişinin bulunduğunu, Koronavirüs önlemlerinin yok sayıldığını belirterek hastaların mağdur edildiğini beyan etti. Sistem değişikliğinin sebebiyet verdiği kalabalıktan dolayı, muayene olmak isteyen hastalarla reçete sırası bekleyen hastalar birbirine karıştı. Hastanenin dahiliye sevisinde oluşan yoğunluktan rahatsız olan bir çok hasta dışarı çıkarak sırasını kapı önünde beklemeye başladığı ">ifade edildi.

“Yoğunluğun Nedeni Otomasyon Değişikliği”

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bazı bölümlerinde yaşanan yoğunluğunun nedeninin ise otomasyon değişikliğinden kaynaklandığı ifade edildi. Elde edilen bilgilere göre Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bu gece itibari ile yeni bir otomasyona geçildiği ve söz konusu sorununun geçici olduğu öğrenildi. Öte yandan söz konusu duruma tepki gösteren hasta ve hasta yakınları ise otomasyon değişikliğinin hafta içinde yapılmasına anlam veremediklerini belirtti. Hafta içinde hastanelerin daha yoğun olduğunu belirten hasta ve hasta yakınları söz konusu düzenlemesinin hafta sonu yapılması gerektiğini vurguladı.

Adli Rapor Almaya Getirilen Şahıslar da Rahatsızlık Veriyor

Karabük Üniversitesi Karabük Eğitim ve Araştırma hastanesinde adli rapor işlemleri sırasında da büyük problem yaşandığı öğrenildi. İddiaya göre daha öncesinde acil polikliniği sarı alanında yapılan Adli rapor işlemleri, acil poliklinik girişinde bulunan yere alındı. Yaşanan gelişmelerin ardından adli rapor için getirilen şahıslarla vatandaşlar arasında münakaşa yaşandığı ve zaman zaman gerginliklerin yaşandığı öğrenildi. Öte yandan yaşanan yoğunluk akşam saatlerinde yerini sakinliğe dönüştü.