Karabük Valiliği, sosyal medyada hızla yayılan düğünde havaya ateş açma görüntülerinin ardından B.T. isimli şahıs hakkında adli ve idari işlem başlatıldığını duyurdu.

Gelin ve damadın havaya ateş açmasıyla ilgili görüntülerin toplumda büyük tepki uyandırdığı belirtildi. Bir diğer videoda ise kendi düğününde havaya ateş açan bir kişinin görüntülerinin de viral olduğu vurgulandı.

Karabük Valiliği'nin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bazı yazılı ve görsel medya ile sosyal medya hesaplarında yer alan düğünde gelin ve damadın havaya ateş açtığı haber ve paylaşımlarıyla ilgili olarak; İl Jandarma Komutanlığımız tarafından yapılan araştırma sonucunda; videonun ikinci kısmında havaya ateş açan şahsın ilimiz Cumayanı Köyü'nde kendi düğününde havaya ateş açan B.T. isimli erkek şahıs olduğu tespit edilmiştir. Adı geçen şahıs hakkında 'GENEL GÜVENLİĞİ KASTEN TEHLİKEYE SOKMAKTAN' adli ve idari işlem başlatılmıştır."

Valilik, toplumun güvenliğini tehlikeye atan ve yasalara aykırı davranan kişilere karşı gerekli yasal işlemlerin uygulanacağını vurgulayarak, vatandaşları düğünlerde ve etkinliklerde silah kullanımına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Whatsapp Image 2024 05 03 At 09.28.02

Editör: Haber Merkezi