Geçirdiği kaza nedeni ile engelli kalan 46 yaşındaki Erdal Daloğlu kısıtlı imkanlarla yapılan asansörün halatlarının ezilmesi nedeni ile tehlike oluşturan asansörün yenilenmesini istiyor. Daloğlu vinç sistemi ile yapılan sanayi tipi asansörün yenilenmesi için hayırseverlerden yardım istiyor.  Merkeze bağlı Cumayanı köyü’nde yaşayan 46 yaşındaki Erdal Daloğlu, 6 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası engelli kaldı. Bir süre yatağa mahkum kalan Daloğlu eşinin sırtında taşıması ile evinden dışarıya çıkabiliyordu. Eşine daha fazla yük olmak istemeyen vatandaş yaşadığı problemi Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz'a anlattı. Başkan Yılmaz, kısıtlı imkanlarla Daloğlu’nun dışarıya çıkabilmesi için evine vinç sistemi tarzında sanayi tipi asansör yaptırdı. Yaklaşık beş yıldır kullanılan asansörün kullanıma bağlı o k halatlarında ezilme meydana geldi.  Erdal Daloğlu tehlikeli olduğu için yaklaşık 4 aydır asansörü kullanmadığı için asansörü kullanamıyor.

"O Anlar Aklıma Geldikçe İçim Burkuluyor"

6 yıl önce geçirdiği kaza sonrası omuriliğinin zedelendiğini ve yatağa mahkum kaldığını belirten Erdal Daloğlu, “Hiçbir yere gidemiyordum. Eşim sırtıyla aşağı indirip yukarı çıkarıyordu. O anlar aklıma gelince içim burkuluyor, üzülüyordum” dedi. Daha sonra Türkiye Sakatlar Derneği Muhittin Yılmaz ile tanıştığını ve yardım istediğini ifade eden Daloğlu, “Geldi evimi gördü, bir çare üretelim dedi. Kendi emeği ve imkanları ile asansörü yaptı” diye konuştu. Daloğlu, 4 aydır dışarıya çıkamadığını ifade ederek, halatları ezildiği için tehlike oluşturan asansörünün yeniden yapılmasını istediğini söyledi.

"Derneğimizin İmkanı Olmadığı İçin Hayırsever İş İnsanlarımızdan ve Hayırseverlerimizden Destek Bekliyoruz"

Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şubesi Başkanı Muhittin Yılmaz ise derneğin imkanı olmadığı için hayırseverlerin yardımını beklediklerini belirtti. Yılmaz yardım edebilecek biri olmadığında da tehlike oluşturan asansör sistemini kaldıracaklarını ifade ederek: “Geçirdiği kaza sonrası boynundan aşağısı tutmayan engelli kardeşimizi eşi merdivenlerden indirip çıkarırken zorluk yaşıyorlardı. Bizler şahsım o k ve derneğimin aracılığıyla bir vinç tarzında sistem yaptık. 5 yıldır bu sistemi kullanmaktadır. Ancak bu sistem engelli kardeşimiz ve şahsım için tehlike arz ettiğinden dolayı bunun yeniden daha modern hale getirilmesi gerekiyor. Derneğimizin imkanı olmadığı için de hayırsever iş adamlarımızdan ve hayırseverlerimizden destek istiyoruz. Yaklaşık 30 bin TL civarında bir maliyeti olan bir asansör sistemi. Ancak bunu kendi imkanlarımız ile yaptığımız için çok ucuza yaptık. Bu engele mahkum olan kardeşimizi bir de evine mahkum etmeye gönlümüz el vermiyor. En kısa zamanda asansör sistemi yapılmazsa evinde mahkum kalacak.” şeklinde konuştu.