Karabük Demir Kartal Gençlik ve Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ilimizi ve ülkemizi Avrupa'da temsil edecek. Demir Kartallar Fransa'nın Le Puy En Velay kentinde oynanacak müsabakalarda başarılı olmaları halinde altın madalya için İtalya'da ter dökecek. 

İlimizi başarılı bir şekilde temsil eden Demir Kartallar Avrupa'da ülkemizi başarılı bir şekilde temsil etmek için hazırlanıyor. Fransa'da yapılacak olan Euroleague 3'te ter dökecek Karabük Demir Kartal Gençlik ve Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nda hedef gruplardan çıkarak İtalya'nın Sardinya Adası'nda düzenlenecek olan finallere katılmaya hak kazanmak. Geçtiğimiz sezon Tekerlekli Basketbol 2. Ligini namağlup tamamlayarak şampiyon olan Demir Kartallar 1. Lige yükselerek Euroleauge 3'e ilk defa katılma hakkı kazandı. Demir Kartallar Euroleauge 3'te C Grubu'nda yer alıyor. 10-13 Mart 2022 tarihinde düzenlenecek olan müsabakalarda Demir Kartalların C Grubundaki rakipleri ise şu şekilde; Fransa'dan Handibasket Le Puy En Valey ve Leopards De Guyenne Bordeaux, Polonya'dan KS PACTUM Scyzory Kielce Bosna Hersek'ten KİK Zmaj Gradacac. 10-13 Mart 2022 tarihinde düzenlenecek olan müsabakalarda ter dökecek olan temsilcimizin başarılı olması halinde İtalya'da Avrupa Şampiyonluğu için mücadele edecek.

"Hedef İtalya'da Final Maçlarına Kalmak"

Grup maçlarını kazanarak finallere kalacaklarını belirten Kulübün Başkan Yardımcısı ve oyuncusu Ziya Yalçın, “Amacımız ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek olacaktır. İnşallah bize inananların güvenlerini boşa çıkarmayacağız” dedi.