Bugün Hocalı katliamı olayının 30. yılı. Bundan tam 30 yıl önce Azerbaycan Türkleri Ermenistan kuvvetleri tarafından katledildi. Dünya Ahıska Türkler Birliği (DATÜB) Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov Hocalı katliamı hakkında bir mesaj yayınladı. Kassanov mesajında savaşların ve soykırımların son bulmasını diledi.  26 Şubat 1992 yılında Karabağ Savaşı sırasında Hocalı kasabasında yaşayan Azeriler zalim Ermenistan tarafından katledildi. Yaşanan soykırımla beraber binlerce insan savunmasız bir şekilde acımasızca öldürüldü. Her yıl çeşitli etkinliklerle anılan Hocalı katliamı ile ilgili Dünya Ahıska Türkler Birliği Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov bir mesaj yayınladı. Kassonov; açıklamalarında 1944 ve 1992 yılında yaşanan soykırımlar sonucu hayatını kaybedenlere değinerek bu üzücü olayların sadece yıldönümlerinde hatırlanmasını değil gündemde devamlı tutulmasını ve her daim hatırlanması gerektiğini vurguladı. Ziyatdin Kassonov ; ''Savaşlar Son Bulmalı,Milletler Rahat Etmeli''diyerek yaşanılan olayların tekrar edilmemesini temenni etti. Yaşanan soykırımlar karşısında sessiz kalan dünya ve Avrupa'ya tepki gösteren Kassonov, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Hocalı kasabasında yaşayan Azerbaycanlı sivillere karşı, Ermeni silahlı kuvvetleri tarafından benzeri görülmemiş bir soykırım yapıldı diyerek sözlerine devam etti.

Hocalı'da kadim ve Kutsal Türk Toprağıdır

Hocalı kasabasında Azerbeycanlı sivillerin yaşadıkları soykarım hakkında orada hiçbir şey yaşanmamış gibi yapamazsınız diyerek, soykırımın 30. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında “ Bütün Karabağ gibi, Hocalı da kadim ve kutsal Türk toprağıdır ve öyle de kalacaktır” dedi.

Avrupa Ve Dünya Karabağ Ve Hocalı ’da Yaşanan Soykırıma Karşı Gözünü Kapatmış Durumda!

Kassonov, 20.yüzyılda en büyük vahşiliğin Hocalı'da yaşandığını kaydererek ,''Bugün Avrupa ve Dünya Karabağ ve Hocalı'da yaşanan soykırıma karşı gözünü kapatmış durumda olduğunu belirterek bu soykırım yapan devletin de Ermenistan olduğunu hepimiz bilmekteyiz." dedi.

"Türkiyemize Karşı Takınılan Tavrı Hepimiz Biliyoruz"

"Bugün dünyayı yöneten büyük devletlerin ekseriyeti bu gerçeği biliyor ama göz yumuyor'' diyerek cümlelerine devam eden DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov, Orada hiçbir soykırım yaşanmamış gibi davranmaktalar , özellikle herhangi bir uyuşmazlıkta yaptırımlar konusunda Türkiye’mize karşı takınılan tavrı hepimiz görüyoruz." dedi. Kassanov mesajının devamında, ordusu, gücü, milleti ve ruhu ile her zaman hazır olan Odlar Yurdu için 30 yıldan fazla süredir işgal altında bulunan vatan topraklarını işgalden kurtardığını belirtti. Yapılan soykırımlardan da bahseden Kassanov , Gerek 1992 yılında yaşanılan Hocalı Soykırımı ve 1944 yılında Ahıskalı Türklerin tarihi vatan Ahıska’dan sürgün edilmesiyle 17 bin’ den fazla kardeşimizin hayatını kaybetti. Bun sebep olan üzücü olayların sadece yıldönümlerinde değil tüm yıl konuşarak gündemde tutulmasından yanayım.

Temennim Savaşların Artık Son Bulması ve Milletlerin de Zorluklardan Kurtulmasıdır

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Hocalı kasabasında yaşayan Azerbaycanlı sivillere karşı, Ermeni silahlı kuvvetleri tarafından benzeri görülmemiş bir soykırım yapıldı. Yüzlerce Azerbaycanlının öldürüldüğü insanlık tarihinin en kanlı suçlarından biri olan bu facia, Hocalı soykırımı o k bilinmektedir. Azerbaycan’da ve dünyada yaşayan bütün Azerbaycan türkü kardeşlerimiz bilsin ki, biz Ahıskalı Türkler onların yanındayız. ''Onların acısı bizim öz acımızdır ve hiçbir zaman unutmayacağız'' diyerek sözlerini noktaladı. https://www.facebook.com/KarabukDerinHaber www.karabukderinhaber.com/