Milyonlarca çalışanı ve emekliyi ilgilendiren bayram ikramiyesi için meclise yeni bir kanun teklifi verildi.

Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, Derin TV stüdyolarında Eda Eren Güller'in hazırlayıp sunduğu 4. Bölge programına konuk oldu. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren bayram ikramiyeleri hakkında konuşan Aksoy, meclise bununla ilgili kanun teklifi sunduğunu söyledi.  Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonuna sunulan Devlet Memurları Kanunu ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında sadece emekliler değil çalışanlarda bayram ikramiyesi alabilecekler.

Teklif Yasalaşırsa Milli Bayramlarda da İkramiye Alabilecekler

Meclise sunulan kanun teklifi kapsamında, şu anda sadece Ramazan ve Kurban Bayramları olmak üzere dini bayramlarda ödenen bayram ikramiyesi artık milli bayramlarda da vatandaşa ödenecek. Kanun teklifinin yasalaşması durumunda 29 Ekim Ulusal Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE DURUMDA?

Yapılan son kanuni düzenleme ile bayram ikramiyesi 1.100 TL o k güncellenmiş ve emeklilere dini bayramlarda ödemelerin süreceği ilan edilmişti. Yeni kanun teklifi kapsamında hem emeklilere hem de memur ve sözleşmeli personele bayram ikramiyesi ödenmesi talep edilirken ödenecek olan rakam ise asgari ücretin yarısı o k düzenlemede yer aldı. https://www.karabukderinhaber.com/