Karabük Eğitime Destek Platformu İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

KBÜ Senato Toplantı Odasında gerçekleştirilen Karabük Eğitime Destek Platformu Aralık Ayı İl Koordinasyon Toplantısına Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, KBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, KBÜ Genel Sekreteri Lütfü Köm, Karabük Eğitime Destek Platformu Başkanı Hatice İpek, yönetim kurulu üyeleri, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda, gençlik ve eğitim alanlarında faaliyet gösteren kurumlar, sivil toplum kuruluşları ile diğer kurumlar arasında ortak koordinasyon, iş birliğinin sağlanması, ortak akıl doğrultusunda neler yapılabileceği ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, “Bir medeniyet iddiası olan bir milletiz. Tarihin her döneminde bir iddia sahibi olarak dünyada yeryüzünde bulunmuş bir milletiz. Bir iddiamız olduğu için de o medeniyeti kuracak, o medeniyeti oluşturacak insanları da yetiştirme zorunluluğumuz var. Burada şu masanın etrafında bu akşam aslında niyetleri ulvi bir gaye olan, gelecek nesillerin inşasıyla uğraşmak isteyen dertli topluluğu. Bundan dolayı da bu masa bizim için çok kıymetli bir masa olmuş oluyor” dedi.
Aile içi dayanışmanın ve iletişimin önemine dikkat çeken Eldemir, “Biz bir taraftan iktisadi kalkınma, yapılaşma vesaire bir şeyler yapıyoruz ama öbür taraftan da nesli eğer ihmal edecek olursak işte bu yaptıklarımızın hiçbiri kalmaz. Gelecek nesilleri ihmal etmememiz, onları da ihya etmemiz gerekiyor. İşte üniversitelerimiz onlardan biri, liselerimiz bunlardan biri, ilkokuldan başlayarak ortaokul, lise bu nesli ihmal etmememiz gereken yerlerden biri. En önemlisi de günlük telaşenin içerisinde aile içinde gelecek nesli ihmal etmememiz lazım” şeklinde konuştu.

Eldemir, toplantının ev sahipliğin yapan Karabük Üniversitesi’ne teşekkür etti. KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, “Türkiye Yüzyılı için harekete geç, Sosyalfest ile gelişime öncülük et” sloganıyla Karabük Üniversitesinde 2-3 Mart 2023 tarihlerinde Türkiye’nin milli sosyal bilimler hamlesinin oluşumuna katkı sunmak amacıyla düzenlenen Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest hakkında bilgi verdi.

Toplantı, katılımcıların fikir ve görüşlerinin alınmasının ardından sona erdi.