Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda Merkez ve İlçe Resim Öğretmenleri ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda öğrencilerin sosyal ve kültürel yönlerinin geliştirilmesi, sanatsal etkinliklerini arttırması konusu gündeme alındı. Toplantı dün Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda, Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş başkanlığında, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Üngören ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Dursun Yeşiloğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda gündeme dair konular üzerinde değerlendirmelerde bulunulurken öğretmenler fikir ve görüşlerini bildirerek, bu süreçte planladıkları proje ve uygulamalar hakkında bilgiler verdi.

Öğrencilerde var olan yeteneklerin keşfedilip, geliştirilmesinin önemini vurgulayan İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ " Sanat, bilim ile beraber ilerler. Ülkemizin her meslekte bakıp görebilen, duyup algılayabilen, yorumlayabilen insan gücüne ihtiyacı var. Bu sanatla mümkündür. Öğrencilerimizi yeteneklerine göre gerekli yönlendirmeleri yapalım. Çocuklarımızın zeka gelişiminde en önemli ayaklardan birinin görsel zeka gelişimi olduğunu biliyoruz. Görsel zekası gelişmiş öğrencilerimiz diğer temel derslerde de başarılı oluyorlar ve bu durum onların akademik başarılarına da direkt etki ediyor. Çocuklarımızın görsel zeka gelişimi içinse görsel sanatlar öğretmenlerimize çok büyük bir sorumluluk düşüyor. Sanatla uğraşan öğrenci kendine güvenir, olumlu düşünür doğru karar alır, sağlıklı ve karakterli bir birey o k toplumda yer alır.ifadelerini kullandı.