Karabük İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve Eğitim Araştırma Hastanesinde bir müdür istifa etti. Yeni atamalar merakla beklenmeye başlandı.

Karabük'te sağlık alanında yaşanan olumsuzluklar ve sızlanmalar uzunca bir süredir devam ediyordu. Giden, görevden alınan, tekrar iade edilen başhekimlerin ardından dönemin  İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı istifasını sunmuştu. Bir yandan yaşanan sorunlar, bir yandan boş atanma bekleyen kadrolar şimdi teker teker doldurulurken bir yandanda mevcutlar yenileniyor.

Ahmet Sarı'nın istifası sonrası Karabük İl Sağlık Müdürlüığünü vekaleten yürüten İsmail Kara, Sağlık Bakanlığı'nda bu göreve dün itibarı ile atanmıştı. Atamanın hemen ardındanda çokça tartışılıan Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimliğini yürüten Nihat Yılmaz görevden alınarak Erkan Doğan atanmıştı.

Erkan Doğan Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi olarak oldukça hızlı başladı. Hastanede boş bulunan müdür ve müdür yardımcıları kadrolarının doldurulması için çalışmalarını sürdürüyor. 

Edinilen bilgilere göre bu görevi başarı ile sürdüren Kalite ve Destek Hizmetleri Müdürü Bülent İpek bugün itibarı ile görevinden istifasını sundu.

Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü ise halen boş bulunuyordu.

Hastaneyi çekip çeviren idari ve mali işler müdürü Kamil Temel ise bu görevine devam ediyor. Daha önce Belediye Başkan Yardımcılığı'da yapan Temel'in görevine devam edip etmeyeceği henüz açıklğa kavuşmadı. Ancak yaptığı çalışmalar ile oldukça  dikkat çekiyordu.

SAĞLIK HİZMETLERİ BAŞKANLIĞI

Diğer yandan il Sağlık Müdürü olmadan evvel İsmail Kara'ın sürdürdüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı görevine ise Bekir Poçan'ın atandığı öğrenildi. Bilinidği gibi Poçan Karabük Eğitim Araştırma Hastanesinde Başhekim Yardımcısı iken eski Başhekim Nihat Yılmaz ile anlaşamaması nedeniyle istifa edip Safranbolu Devlet Hastanesine geçmişti.

Öte yandan hem il sağlık müdürlüğünde hemde Karabük Eğtiim Araştırma Hastanesinde değişimlerin devam edeceği ve hızlı bir şekilde tamamlanacağı ifade ediliyor. 

Safranbolu Devlet Hastanesi ile ilgili ise henüz bir değişiklik yok.