İlk Yardım Günü Karabük’te çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlk yardımda farkındalık oluşturmak ve vatandaşlarımızı bilinçlendirmek için dünya genelinde olduğu gibi ilimizde de “Dünya İlk Yardım Günü” çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler kapsamında “Okulda ve Yaşadığın Yerde Sende İlk Yardım Kahramanı Ol” teması ile ilk yardım etkinliği düzenlendi. Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi yönetiminde düzenlenen etkinlikler kapsamında “Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu’nda” Dünya İlk Yardım Günü kutlama programı yapıldı. Programda ''Okulunda ve Yaşadığın Yerde Sen de İlk Yardım Kahramanı Ol'' teması ile ilk yardım etkinliği gerçekleştirildi Gerçekleştirilen kutlama programına İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Üngören sağlık ekipleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“Acil ve İlk Yardım Ekipmanları Tanıtıldı”

Öğrenci ve öğretmenlerde ilk yardım kültürü oluşturmaya yönelik düzenlenen program öğrencilerin okul ortamında karşılaşabilecekleri kazaların  canlandırmalarıyla başladı. Daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü'nün 112 ekibinin de dahil olduğu program, sağlık personelinin acil müdahaleyi canlandırdıkları bölümle devam etti. Programda ambulans aracında bulunan ilk yardım ve müdahale ekipmanlarının tanıtıldı. Etkinlik İlk yardım kuruluşlarına ulaşım yöntemlerinin anlatıldığı bölüm ile devam etti.

“Dünya İlk Yardım Gününü Kutluyoruz”

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, okullarda oluşturulan sağlıklı ortamın öğrenciler için önemli olduğunu belirtti. Akbaş; “Okullarımızda meydana gelen yaralanma ve sakatlıkların azaltılması için güvenli okul hedeflerine ulaşmak konusunda liderlik etmekteyiz.  Okullarımız ilk yardımcı öğretmenlerimizle daha güvende hissediyor ve her yıl olduğu gibi bu yıl da Dünya İlk Yardım Gününü kutluyoruz." diyerek programa katılan sağlık çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür etti.