İlköğretim Haftası Karabük’te çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Etkinlikleri Öğrencilerin Makam Ziyaretleri İle Başladı. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında Merkez Şehit Özcan Ören öğrencileri İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş’ı makamında ziyaret etti. Okul Müdürü Zekai Acar ve Sınıf Öğretmeni Muhsine Dertli'nin de eşlik ettiği ziyarette talep ve dileklerini dinleyen İl Müdürü Nevzat Akbaş öğrencilerin yeni eğitim-öğretim yılını kutlayarak on kitap hediye etti.

“Bahaddin Gazi İlokulu Öğrencilerinden Vali Gürel’e Ziyaret”

Bununla beraber etkinlikler kapsamında TOKİ Cevizkent Bahaddin Gazi İlkokulu Öğrencileri Karabük Valisi Fuat Gürel'i ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, öğretmen ve öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Fuat Gürel, 2021–2022 eğitim ve öğretim döneminin ilimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olması temennisinde bulundu. Vali Gürel okul idarecilerine, öğretmenlere ve öğrencilere başarı dileklerinde bulundu. Makamını temsili o k öğrencilere bırakan Vali Fuat Gürel, öğrenciler ile gelecek hedefleri üzerine sohbet ederek kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Öte yandan Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Öğrencileri Belediye Başkanı Rafet Vergili'yi, Şehit Adem Yavru İlkokulu Öğrencileri Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin’i Şirinevler İlkokulu Öğrencileri İl Emniyet Müdürü  Sırrı Tuğ'u Mehmet Akif İlkokulu Öğrencileri İl Jandarma Komutanı J. Kd.  Albay Garip GÜMÜŞ'ü ziyaret ederek çiçek sundular.

"İlköğretim Haftası Nedir?"

İlköğretim Haftası, İlköğretim çağındaki öğrencilerine okulu sevdirmek, on okula uyum sağlamasında yardımcı olmak için kutlanır. Bununla beraber düzenlenen etkinliklerle milletimizin eğitim ile kalkınacağını, okulun önemini ve okumanın gerekliliğini anlatmak, topluma yaymak amaçlanmaktadır.