Karabük Valisi Fuat Gürel kurum ziyaretleri kapsamın Karabük İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk’ü makamında ziyaret etti. Vali Fuat Gürel, kurum ziyaretleri kapsamında İl Yazı İşleri Müdürü Şerafettin Kelleci ile birlikte Karabük İl Müftülüğünü ziyaret ederek 2020 yılında yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk’ten bilgiler aldı. Karabük İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk Karabük Valisi Fuat Gürel’e İl Müftülüğü o k yapılan çalışmalar ve personel durumunda hakkında bilgiler verdi.

Karabük’te 970 Cami Bulunuyor”

Karabük genelinde 970 caminin olduğunu ifade eden İlyas Yılmaztürk Kuran Kurslarında ise toplam 109 öğreticinin görev yaptığını belirtti. 109 kursiyerinde Kuran Kurslarında usulüne uygun o k eğitim altığını söyledi. Eğitim hizmetleri hakkında bilgiler vermeye devam eden Yılmaztürk 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında 358 öğrencinin bulunduğunu söyledi. 25 kursta 37 öğreticinin bu kurslarda eğitim verdiğini sözlerine ekledi.

“25 Öğrenci Hafızlık İçin Online Eğitim Alıyor”

Sunumunda Hafızlık Eğitim Kursları hakkında da bilgiler veren İlyas Yılmaztürk ilimizde 8 adet hafızlık kursu bulunduğunu söyledi. Yılmaztürk’ün açıkladığı verilere göre; Karabük’te hafızlık kursuna 183 öğrenci devam ediyor. Hafızlık kursunda 18 öğretici tarafından öğrencilere eğitim veriliyor. Pandemi nedeni ile yüz yüze eğitimin yapılamaması nedeni ile 25 hafız adayı eğitime uzaktan devam ediliyor. Sunumunun devamında vaaz ve irşat hizmetlerine de değinen Karabük İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk gerek yüz yüze gerekse online o k düzenlediklerini belirti. İl genelinde 7,8,9. Sınıf öğrencilerine yönelik yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Yılmaztürk,  proje kapsamında 7 bin 638 öğrenciye ulaştıklarını ifade etti. Yarı tatilin de 39 öğrenci ile Cami Kamp Programı düzenlediklerini vurgulayan Yılmaztürk Gençliğe Değer Projesi ile her personelin 10 öğrenci ile irtibat kurduğunu belirtti.

“İl Genelinde Tüm Köy Cami Görevlileri Vefa Destek Gruplarında Görevlendirildi”

Sunumunun devamında Karabük Müftülüğü o k yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Yılmaztürk vefa destek grubuna personel desteği sağladığını ifade etti. Salgın boyunca Valilikte görevlendirilmek üzere; İl Müftülüğünden 60 Safranbolu’dan:181 Ovacık’tan:4 Eskipazar’dan:5 Eflani’den: 6 Yenice’den 110 olmak üzere toplamda 366 personelin görevlendirildiğini söyledi. Evliliğe İlk Adım Seminerleri kapsamında Şubat ve Ekim aylarında iki dönem olmak üzere, yeni evli ve evlenecek çiftlere, ‘Evliliğe İlk Adım Seminerleri’ düzenlendi. Yılmaztürk, Türkiye Diyanet Vakfı hizmetleri hakkında da bilgiler verdi.

Türkiye Diyanet Vakfı Karabük Şubesi O k 558 Bin 255 TL Yardım Gerçekleştirildi.

Karabük İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk'ün sunumundan elde edilen bilgilere göre; Elazığ Depreminin yaralarını sarmak amacıyla 128 Bin 598 TL değerinde 622 adet gıda kolisinin bölgeye gönderildi. Acil Afet Durum Müdürlüğü tarafından düzenlenen İzmir depremine yardım kampanyasına 10 Bin 160 TL yardım toplandı., Kuran Kurslarının İhtiyaçlarının Giderilmesine Yönelik 172 Bin 767 TL yardım yapıldı. Afrika Su Kuyusu Kampanyasına Diyanet Vakfı Karabük Şubesi adına Zimbabve bir su kuyusunun açılması çalışmalarına 177 Bin 140 TL yardım gönderildi. Camilerimizin ihtiyaçları için 49 Bin 028 TL yardım yapıldı. İhtiyaç sahibi öğrenciler ve aileler için 30 Bin 720 TL yardım yapı k toplamda 558 Bin 255 TL yardım yapıldı. Yılmaztürk 2020 kurban döneminde İl Genelinde 2.500 adet kurban vekâleti alındığını söyledi. Sunumun ardında konuşan Vali Gürel, “Halkımızın yüce dinimizi en işi şekilde öğrenmesi ve uygulaması sosyal hayatımızda çok önemli yer tutmaktadır. Ben yaptıkları çalışmalardan dolayı İl Müftülüğü ve diyanet çalışanlarına teşekkür ediyorum, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.” dedi.