Karabük İŞKUR İl Müdürü Mustafa Çalış İş ve İşçi Bulma Kurumu'nun (İŞKUR)'un kuruluşunun 75. yıl dönümü nedeni ile bir mesaj yayımladı. 
İşçi ile işvereni buluşturan, çeşitli program ve  projeleri ile istihdam sağlayan İŞKUR 75. yılını kutluyor.  İl Müdürü Mustafa ÇALIŞ İŞKUR'un 75'nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, İş ve İşçi Bulma Kurumunun 15 Mart 1946'da iş gücü piyasasında iş ve işçi bulmaya aracılık hizmeti vermeye başladığını belirtti.

"İŞKUR İşsizlikle Mücadelede Etkin Rol Üstlenmeye Devam Edecektir"

İl Müdürü Çalış mesajının devamında; "İstihdam piyasasına doğrudan çözüm oluşturmaya çalışan İŞKUR, mesleksizlik sorununu çözmek ve iş arayan iş gücü piyasasında talep edilen mesleki nitelik ve becerileri kazandırmak maksadıyla Aktif İşgücü Piyasası Programları kapsamında düzenlenen kurs ve programlardan yararlandırmaktadır. İŞKUR, istihdam hizmetleri, aktif istihdam politikaları, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri, iş gücü piyasası araştırmaları, İşsizlik Sigortası, Kısa Çalışma Ödeneği ve Nakdi Ücret Desteği gibi pasif istihdam politikaları faaliyetleriyle istihdamın korunması geliştirilmesi yaygınlaştırılması, işsizliğin önlenmesi için etkin rol üstlenmeye devam edecektir.