İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Fuat Gürel Başkanlığında gerçekleştirildi.  İstihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması için gerçekleştirilen toplantı da istihdamı koruyucu konular hakkında da görüşmelerde bulunuldu. İstihdamın geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi ile ilgili konularda toplantıda ele alındı. Karabük Valisi Fuat Gürel Başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun katıldı. İŞKUR Karabük İl Müdür Vekili Mustafa Çalış, kurum müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri de toplantıda yer aldı.

"2020 Yılında 3 Bin 295 Kişi İşe Yerleştirildi"

Toplantıda İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından 2020 faaliyet raporu sunumu gerçekleştirildi. Yapılan sunumda göre 3 bin 295 kişi işe yerleştirildiği ifade edildi. Öte yandan 1281 kişinin iş başı eğitim programından yararlandığı belirtildi. Bununla beraber 16 engelliye istihdam sağlandığı ve 125 kişinin ise mesleki eğitim kurslarından yararlandığı kaydedildi.

"6 Bin 118 Kişi Kısa Çalışma Ödeneğinden Faydalandı"

Yapılan sunumda koronavirüs sürecinde İŞKUR tarafından sağlanan destekler hakkında da bilgiler verildi. Sunumda 6.118 kişinin kısa çalışma ödeneğinden faydalandığı, 3.687 kişinin nakdi ücret desteğinden aldığı ifade edildi. 2020 yılı faaliyet rakamları, yapılan işgücü piyasa araştırması, bireysel görüşme, iş kulubü faaliyetleri, işyeri ziyaretleri gibi konularda kurula bilgi verildi. Toplantıda, 2021 yılında yapılması planlanan çalışmalar ve program kapsamında engelli ve eski hükümlü hibe destekleri, istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif iş gücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının değerlendirmesine yönelik bilgiler paylaşıldı.