Yerel seçim takviminin hızla işlediği ve aday adaylarıının müracaatlarının başladığı şu günlerde İsmail Altınöz'den ilginç bir çıkış geldi. Altınöz yaptığı açıklamada partiden daha önce kendi menfaatlari için istifa edip sonra geri dönüp aday adaylığı müracaatı yapanlara dikkat çekti.

Ak Parti'nin önceki il başkanı ve halen Kastamonu koordinatörü olan Altınöz son günlerde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalardaki çıkışlarla ciddi dikkat çekmeye başladı. 31 Mart 2024 te yapılacak Belediye Başkanlığı seçimleri için  aday adaylığı müracaatları başladı. Bir çok isimde müracaatlarını yaptı. Tam da aday adaylığı sürecinin devam ettiği şu günlerde kendisine ait sosyal medya hesabından ilginç bir yorum paylaştı. İsmail Altınöz paylaşımında;

"Siyaset uzun soluklu bir iştir son dönemde üye olduğu partiden istifa edip 3-5 ay sonra milletvekili veya belediye başkanı aday adayı olmak moda oldu.
Başka partileri bilemem ama Ak Parti de Reis ne derse o olur.
08/03/2019 tarihli mitingde reis noktayı koymuştu bilmeyenlere hatırlatayım istedim.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da halka seslendi. 'İhanet edenle yola devam etmeyiz' diyen Erdoğan, "Menfaatleri neredeyse oraya gidiyorlar. Bu trenden inenler bir daha bu trene binemezler." dedi."

şeklinde ilginç bir gönderme yaptı.

Şimdi gözler bir anda Ak Parti'de aday adayı olan yada olmak isteyen isimlere çevrildi. Acaba kim yada kimler Ak Parti'den kendi menfaati için istifa edip te belediye başkanlığı aday adaylığı için geri döndüler" İsmail Altınöz bu uyarısı ile kim yada kimleri işaret etti? sorunun cevabı kamu oyunda konuşulmaya başlandı.