Memleket Partisi'nin ittifak çağrısına DEVA Partisinden cevap geldi 

Memleket Partisi Karabük İl Başkanlığında geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı gerçekleşti. Muharrem İnce’nin Genel Başkanlığını yaptığı Memleket Partisinin ülke genelinde eş zamanlı gerçekleştirdiği basın toplantısında ittifak çağrısında bulunuldu. 66 ilde saat 11.00’da eş zamanlı o k yapılan basın açıklamasında Memleket Partisi Karabük İl Başkanı Muharrem Uğur Ünsal parti binasında önemli açıklamalarda bulundu. Ülkemizin tarım ürünleri bakımından oldukça verimli toprak sahip olduğunun altını çizen Başkan Ünsal buna rağmen tarım üreticisinin ve tüketicisinin mutsuz olduğunu ileri sürdü.Memleket Partisi ittifak çağrısı ile diğer siyasi partilerle görüşme talep etti. Tarım politikasını diğer partilere açıklayacaklarını duyuran Memleket Partisi Karabük İl Başlanı  Muharrem Uğur Ünsal ülkemizin ortak akla ihtiyacı olduğunu vurguladı.

DEVA PARTİSİNDEN BU ÇAĞRIYA YANIT GELDİ

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ergen, DEVA Partisi Karabük İl Başkanı Yusuf Aydın ve beraberindeki heyet geçtiğimiz günlerde Karabük'te bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ergen ittifak çağrısına bu toplantıda yanıt vererek kendi sundukları tarım eylem planından bahsetti. Ergen, Memleket Partisinden gelen çağrıya şu şekilde cevap verdi. "Böyle bir davet genel merkezce değerlendirilir öyle bir aksiyon alınır diye düşünüyorum. Bizim tarım eylem planı geçen sene 8 haziranda yayınlandı. Burada elli küsurun üzerinde madde var. Adana lansmanı yapıldı. Bu tarım eylem planıyla biz özellikle tarım lisesini de lansmanını yaptık. Tarım lisesi de klasik anlamda bir meslek lisesi değil tamamen bir fen lisesi gibi herkesin özenerek gideceği bir tarım lisesi konseptini yayınladık. İçinde geleceğin çiftçilerini yetiştirecek eğitim sisteminin olacağı, geleceğin tarım teknolojilerinin yaratacak girişimcilerin yetişeceği, devletin ayni ve nakdi finansman sağlayacağı bir tarım lisesi modelini biz geçen sene bu zamanlar yayınladık."

"Teknolojide Tarım Dalgası Geliyor"

Teknoloji odalı bir tarım geliştirme stratejisini hedeflediklerini ifade eden Başkan Ergen, Memleket Partisinin çağrısının bu konu üzerinde farkındalık yaratmasını umduklarını söyleyerek şu ifadelere yer verdi. "Tarım dalgası geliyor. Teknolojide tarım dalgası geliyor. Son yıllarda silikon vadisinde tarım geliştirme teknolojisine müthiş paralar yatırıldı. Burada en önemli konu maliyet. burada maliyeti teknoloji ile aşağı doğru indirebilirsiniz ve araziyi toplulaşmayla birleştirebilirsiniz. Ölçek ekonomisini yakalayabiliyorsunuz. Şu anda Türkiye'de tarımda yeterince başarılı olamamamızın sebebi bir teknoloji yok iki toplulaşma yok. Gittikçe küçülen ve parçalanan tarım arazilerinde hiç bir zaman ölçek ekonomisinin getirdiği maliyeti indiremiyoruz ve aslında kendi arazimizde kendi paramızla verimsiz bir süreci yaşıyoruz."

"Artık Çamura ve Toprağa Dokunacağız"

"Çoğu ülkenin tarım arazisi bizden daha az ama bu iki noktada başarılı oldukları için bütün dünyaya ihracat yapar hale geldiler. Tarım eskisi gibi korkup, çamurdan kaçıp gidecekleri bir alan değil. Tam tersi artık çamura ve toprağa dokunacağımız bir süreç yaşıyor. Pandemi de bunu gösterdi ki biz gıda zincirimizi sağlam bir şekilde oluşturmamız lazım. Bu gıda zinciri de yalnız bize yetmemesi lazım. Dünyada belli noktaları doyurabilmemiz gerekiyor. O zincirin başlangıç noktasının burası olması gerekiyor. Yada başkalarının zincirinin orta noktası burası olması gerekiyor. Bu süreçte biz tarımı ilk eylem planı o k açıkladık. umarım Memleket Partiside mutlaka bunun farkındalığını arttıracak bir çağrıda bulunmuştur. Diğer partilerde böyle bir konsorsiyumun içine girerse iktidar olunduğu zaman veya olduğumuz zaman tarım noktasında aksiyonlar alınır diye düşünüyoruz."