Şahin Karataş istifa ettiği İYİ Parti'ye ağır eleştirilerde bulundu. İYİ Partili Şahin Karataş şok açıklamalarda bulunarak partisinden istifa ettiğini açıkladı. İYİ Parti hakkında ilginç iddialarda bulunan Karataş'ın İYİ Parti'yi hedef alan sözleri kamuoyunda yankı uyandırdı. İYİ Parti Karabük Belediye Meclis Üyesi Şahin Karataş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Belediye Meclis ve İYİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu. Karataş yaptığı açıklamada İyi Parti Merkezi yönetimiyle siyasi anlayışlarının uyuşmadığını aynı zamanda partiden istifa edip belediye meclis üyeliğine devam etmesi halinde meclis grubunun dağılacağını belirterek meclis grubunun dağılmaması her iki makamdan da istifa ettiğini bildirdi. Daha önce Ülkü Ocakları, Ülkücü Gençlik Derneği ,Ülküm Bir Başkanlığı, Bizim Ocak İl Temsilciliği yapan Şahin Karataş Milliyetçi Hareket Partisi'nden ayrılmış ve görevine dönemin Belediye Başkanı Dursun Altıparmak'ın daveti üzerine İYİ Parti'de devam etmişti. MHP'den ayrılış sebebini ise Parti Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tek başına siyasi iktidar amacından ve Alparslan Türkeş'in ideal ve ülkülerinden ayrılıp AK Parti Yönetimi ile beraber hareket etmesinden dolayı olduğunu ifade etti.

“Emre Uymadığım İçin Tarafıma Verilecek Olan İl Başkanlığından Vazgeçildi”

İYİ Parti Meclis Üyesi Şahin Karataş sosyal medyadan yaptığı paylaşımda partiden istifa ettiğini şu sözlerle duyurdu: "Şahsımı telefonla bizzat arayarak İYİ Parti Genel Merkezinde İl Başkanlığı teklif edildi. Ardından güya o dönem Karabük İl sekreteri olan arkadaşın "Bakan beyin adını kullanmış." diye bir kumpasla o dönem ki İl sekreterinin tarafımdan partiden atılması istenmişti. Bu emre uymamam üzerine şahsıma teklif edilen İl Başkanlığından vaz geçilmiştir. Bu konuda parti genel başkanı sayın Meral Akşener ve Teşkilat Başkanı sayın Koray Aydın tarafıma hiç bir açıklama yapmadıkları gibi yazılı ve sözlü sorularıma cevap verme zahmetine bile katlanmamışlardır.  İYİ Parti Genel Merkez Yönetimi ve siyasi anlayışlarıyla doku uyuşmadığı için Karabük ve Karabüklülere sade bir vatandaş o k da Allah izin verdiği ve yaşadığım sürece hizmet etmeye devam edeceğim. Kendime göre doğru ve etik olanı tercih ederek İYİ Partiden ve Belediye Meclis Üyeliğinden istifa ediyorum." dedi. İYİ Partiye gireli 2 buçuk sene olmasına rağmen 4 İl Başkanı ile çalıştığını belirten Karataş, "İYİ Partinin Karabük'te kurulmasında emeği geçen, gece gündüz çalışan, fedakarlık eden,  halen görevlerde olan çok değerli başkanları, idarecileri, partilileri var. Ancak bu değerleri bir arada tutmasını istemeyen, kendilerine emir eri olmasını isteyen parti genel merkez yönetiminde bazı kişiler var."  diyerek ilginç iddialarda bulundu.

"Genel Merkez Tabanın Sesine Kulak Vermiyor"

İYİ Parti'de görev alan birçok kişinin şu an farklı yerlerde görev yaptığını ifade eden Şahin  Karataş, "Karabük'ü Ankara Genel Merkezi'nden yönetmeyi tercih Eden ,tabanın sesine kulak vermeyen yöneticilerin sayesinde Karabük İYİ Parti İl Disiplin Kurulu Başkanı olan sayın Hüseyin Dönmez partiden ayrıldı. Bugün MHP Eskipazar Belediye Başkanı o k görev yapmaktadır. İYİ Partide İl Başkan Yardımcılığı yapan sayın Burak Gündüz, Gelecek Partisi Karabük İl Başkanıdır. İYİ Partide İl Disiplin Kurulu Başkanlığı yapan sayın Adnan Aluç, Gelecek Partisi İl Başkan yardımcısıdır. Parti yönetim kuruluna atanmış, bilahare istifa ederek ayrılmış sayın Yusuf Aydın , Deva Partisi İl Başkanıdır. Partinin Yüksek istişare kurulu üyesi sayın İlhan Alpboğa, Zafer Partisi kurucusu ve GİK (Genel İdare Kurulu) üyesidir. Son İl kongresinde yönetime seçilen ve İl Sekreteri olan sayın Sami Tokan, Zafer Partisi İl Başkanıdır. Partiye kuruluşunda emeği geçmiş işadamı sayın Durmuş Yalçın küstürülmüş, parti dışındadır. diyerek İYİ Parti'nin çizgisinden saptığını işaret etti.

"Kendime Göre Doğru ve Etik Olanı Tercih Ederek İYİ Parti'den İstifa Ediyorum"

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Şahin Karataş paylaşımını şu sözlerle noktaladı: "Bugün geldiğim noktada siz Karabüklülerin İYİ Partili ve CHP'li seçmenlerin bana verdiği helal oyların heba olmaması için, İYİ Parti Genel Merkez Yönetimi ve siyasi anlayışlarıyla doku uyuşmadığı için Karabük ve Karabüklülere sade bir vatandaş o k yaşadığım sürece hizmet etmeye devam edeceğim. Kendime göre doğru ve etik olanı tercih ederek İYİ Parti'den ve Belediye Meclis Üyeliğinden istifa ediyorum."