Seçimlere kısa bir süre kalırken kafada kalan sorulardan birisi de İYİ Parti'deki aday değişikliği oldu.

Seçimlere 15 gün kala adaylar kendilerini seçmenlere anlatmaya, ikna etmeye ve en fazla oyu almaya çalışıyorlar. Seçimlere son dakika giren hatta aday değiştiren partilerin alacakları oy ise tartışılmaya başlandı.

Geçtiğimiz milletvekili seçimlerinde millet ittifakı paydaşı olan İYİ Parti seçim sonrası Genel Başkan Meral Akşener'in kararları ve politikaları sonrası parti içerisinde ciddi kan kayıpları yaşanmaya başlamıştı. Kamu oyunda bilinirliği ve ağırlığı olan çok sayıda isim partiden arka arkaya istifa etmişti. Bu istfalar Karabük yerelinde de milletvekili aday gösterme sürecinden başlayarak aynı şekilde devam etmişti. İstifalar sonrası sessizliğe bürünen İYİ Parti'de, kimin aday olacağı merakla bekleniyordu.  Bir çok partide aday adaylığı süreci etkili şekilde sürerken, Karabük'te iddialı olabileceği hususunda pek ihtimal verilmeyen İYİ Parti Karabük'te kimse aday gösterilmeyecek mi sorgulaması da yapılmıştı.

Yüksek seçim kurulu'nun yasal süreci tamamlanmak üzere iken kuruluşundan beri partiye büyük emekleri olan Mustafa Hallaç ismi eksik belediye meclis üyesi aday listesi ile birlikte ilçe seçim kuruluna bildirildi.  Ancak siyasi partilere verilen yasal süreç içerisinde partinin emektarı Mustafa Hallaç geri çekilerek yerine İstanbul'da yaşayan bir iş insanı aday gösterildi.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR!

Bu gelişmeler sonrası başta İYİ Parti'ye gönül veren tabandaki partililer olmak üzere seçmen kitlesinin henüz net şekilde açıklanamayan kafalardaki soru işaretleri giderilemedi. İşte açıklanmaya ihtiyaç duyulan bazı sorular:

Geçtiğimiz seçimlerde ithal aday diye adlandırılan ve şehir dışında yaşayan isimlerin aday gösterilmesi tepki çekmişken neden İstanbul'da yaşayan bir isim aday gösterildi?

Milletvekili seçimlerindeki aday tercihinin yanlış olduğu örneği ders niteliğinde olmadı mı?

Partiye yıllarca hizmet eden Mustafa Hallaç ismi ne için değiştirildi?

Seçim sonucunda Belediye Başkanlığı kazanılamaz ise hatta etkili bir oy alınamaz ise bunun sorumluluğu kimde olacak?

Değiştirilen yeni adayın İkametgahı Karabük'mü, İstanbul mu?

İstanbul'da işi gücü olduğu belirtilen adayı seçildiği takdirde Karabük'te nasıl belediye başkanlığı yapabilecek?

Ciddi bir harcama gerektiren seçim bütçesi nereden temin edildi?

İYİ Parti Genel Merkezi'nden seçim bütçesi için Karabük İl Başkanlığı'na ne kadar kaynak gönderildi?

Değiştirilen iş insanı aday seçim bütçesine kendi imkanlarından ne kadar kaynak aktardı?

Bunların gibi bir çok konunun kamu oyunda açıklama kavuşması  bekleniyor.