Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, göreve geldiği andan itibaren kadın-erkek eşitliği sağlanana kadar kadınlara pozitif ayrımcılık yapacağını duyurduğu Hanım Evi'nin ikinci şubesinin açılışını gerçekleştirdi. Esentepe Mahallesi'nde bulunan ikinci şube, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınların yoğun katılımıyla açıldı.

İlk şubesi açıldığı günden itibaren büyük ilgi gören Safranbolu Belediyesi Hanım Evi, kadınların isteği üzerine ikinci şubesiyle hizmete başladı. Kadınların bir araya gelip dinlendiği, sohbet ettiği, yeni arkadaşlıklar kurduğu ve sosyalleşme imkanı bulduğu tesiste, aynı zamanda yoga, fitness gibi sporlar ve psikolojik, diyetisyen danışmanlık hizmetleri sunuluyor.

Açılış töreninde, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve kadınlar, kırmızı balonlarla süslenmiş dilek kâğıtlarını gökyüzüne bıraktılar. Başkan Köse, açılış öncesinde yaptığı konuşmada, bugünün toplumsal cinsiyet eşitliğine erişilmesi gereken bir gün olduğunu belirterek, kadınların mücadelesini ve hayallerini takdir ettiğini ifade etti.

Köse, konuşmasında şunları söyledi: "Bugün ikinci hanım evimizin açılışını yapıyoruz. Böyle özel bir güne denk gelmesini istedik. Bugünün kutlama günü olabilmesi için toplumsal cinsiyet eşitliğine erişmemiz, erkeklerle eşit haklara sahip olmamız, karar alma mekanizmalarında, yönetim kademelerinde hiç sorunsuz yer alabiliyor olmamız, iş, sosyal ve kültürel hayatta erkekler gibi yer bulabilmemiz lazım ki biz bugünü kutlayabilelim."

Açılış töreninde bir konuşma yapan Köse, daha sonra kurdele kesimi gerçekleştirerek katılımcılara ikramlarda bulundu. Açılışa katılan kadınlara şans bilekliği hediye eden Köse, yeni hanım evinin tüm kadınlara hayırlı olmasını diledi.