İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın göreve başlamasının ardından geçtiğimiz günlerde Emniyet Müdürleri Kararnamesi yayımlanmış ve çok sayıda il emniyet müdürü ya merkeze alınmış ya da yeri değiştirilmişti. Şimdi de birkaç gün içerisinde kapsamlı şekilde Valiler kararnamesinin de yayınlanması bekleniyor. 

Kararname de 20 ye yakın ilin Valisi’nin merkeze çekileceği, 50’den fazla ilin Valisinin de değişeceği kulislerde konuşulmaya başlandı.

Merkeze alınacak valiler arasında Karabük Valisi Fuat Gürel’in yanı sıra bölgemizdeki Düzce ve Çankırı Valilerinin de isimleri geçiyor. Bolu, Zonguldak, Kastamonu ve Bartın Valilerinin ise yerinde kalacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Yayımlanacak yeni Valiler Kararnamesi ile Altındağ Kaymakamı Cumali Atilla Düzce Valiliğine, Bingöl Valisi Kadir Ekinci Çankırı Valiliğine atanmasına kuvvetli ihtimal olarak yorumlanıyor.

Diğer yandan merkeze alınacağı konuşulan Karabük Valisi Fuat Gürel’in ismi Yalova Valiliği içinde geçiyor. Ancak Ankara kulislerinde Yalova Valiliğine Merkez Valisi Osman Kaymak’ında ismi gündemde.

KARABÜK YENİ VALİSİ KİM OLACAK?

Atanmasının ardından geçen 5 yıllık süresi dolan Fuat Gürel’in yerine iki isim ön plana çıkıyor. Birisi Mülkiye Başmüfettişi Arif Yıldırım, diğer isim ise Mehmet Ali Kumbuzoğlu

Geçtiğimiz 5 yılda yatırımlar ve hizmetler noktasında adeta yerinde patinaj yapan Karabük’ün yeni seçilen milletvekilleri ile birlikte vitesi büyütüp kentin sorunlarının çözümünde ve yeni yatırımlar noktasında çok daha güçlü adımlar atması bekleniyor. Seçilen milletvekillerinin kentin günlük ve genel sorunlarının çözümü ile uğraşması yerine bu sorunların yerelde güçlü çözülerek vekillere istihdam ağırlıklı yeni projelerin takibi noktasında çalışması bekleniyor. Bu nedenle de yeni atanacak Vali ismi oldukça ön plana çıkıyor.

Edindiğimiz bilgiler gazeteci olarak yaptığımız araştırma ve çalışmalardan edindiğimiz kulis bilgileridir.