Karabük Belediye Başkanı mazbatasını alarak koltuğuna oturdu. Yerel seçimlerin sonuçlanmasının ardından Belediye Başkanları seçim kurullarından mazbatalarını alarak koltuklarına oturmaya başladılar. Karabük Belediye Başkanı da dün, önceki Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin olmadığı bir devir teslim töreni ile koltuğuna oturdu. Şimdi gözler belediyeyi yönetecek Başkan Yardımcılarının ve Başkan Vekilinin kimler olacağına çevrildi.

AK Parti kulislerinde iki isim ön plana çıkmaya ve konuşulmaya başlandı. Bu isimler Murat Karagül ve Samet Sarıtaş.

Murat Karagül Yenice ilçesi kökenli iş insanı. Önceki yıllarda ülkü ocakları başkanlığı yapmış ve camiasında sevilen bir isim. İlçesinde ve Karabük’te ikamet eden Yeniceliler arasında da hayli etkin olduğu ve 31 Mart seçimlerinde farkla alınan seçim sonuçlarında ciddi etkisinin olduğu siyasi kulislerde konuşuluyor.

Samet Sarıtaş Eskipazar ilçesi kökenli ve o da önceki yıllarda ülkü ocakları başkanlığı yapmış camiasında sevilen sayılan bir isim. Eskipazar’da ve Karabük’te yaşayan Eskipazarlılar arasında hayli etkin olduğundan 31 Mart seçimlerinde açık ara farkla alınan oylarda ciddi etkisinin olduğu biliniyor.

MHP’den yeniden aday olan önceki Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin kayıp oylarının önemli kısmının ülkücü camia oyları olduğuna işaret edilirken bu oyları toparlayanın Karagül ve Sarıtaş olduğu kanaati ön plana çıkıyor. Her iki isme de seçimler öncesinde Belediye Başkan Yardımcılığı ve vekilliği sözü de verildiği başka bir kulis bilgisi olarak uzunca bir süredir konuşuluyor.

Diğer yandan seçimlerin sonuçlanması ile birlikte seçim galibiyetinin alınmasında emekleri olan ekip ile seçilen Belediye Başkanı arasında nifak tohumları da ekilmeye başlandığı kendini göstermeye başladı. Birlikteliği bozma adına Belediye Başkanının yoğunluğunu ve yorgunluğunu fırsata çevirmeye çalışan bazı fitnecilerin daha ilk günden harekete geçmesi dikkatlerden kaçmadı.

Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın temsilcisi ve geminin kaptanı olan AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt’ın ekilmeye çalışılan fitne tohumlarının ve sokulmaya çalışılan nifakın farkında olduğu ve buna fırsat vermeyeceği de parti içerisinde dillendiriliyor.