İçişleri Bakanlığı, aralarında Karabük’ün de yer aldığı 71 ilde zehir tacirlerine yönelik son 10 günde düzenlenen geniş kapsamlı operasyonların bilançosunu açıkladı.

71 İlde Operasyon

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde yürütülen çalışmalara İl Emniyet Müdürlükleri katıldı.

Karabük dahil 71 il genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda bin 955 ekip, 4 bin 800 personel, 17 hava aracı ve 43 narkotik dedektör köpeği görev yaptı.

Sigaraya Bir Zam Daha! İşte Zam Sonrası Güncel Liste
Sigaraya Bir Zam Daha! İşte Zam Sonrası Güncel Liste
İçeriği Görüntüle

Uyuşturucu Tacirlerine Ağır Darbe

Emniyet güçlerinin kararlı takibi sonucu düzenlenen operasyonlarda 832 kilogram uyuşturucu madde ile 425 bin 419 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Çalışmalar kapsamında gözaltına alınan bin 302 şüpheliden 844’ü çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 140’ı hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Yakalanan diğer şüphelilerin ise emniyet ve adliyedeki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Karabük’te Dev Projelerde Geri Sayım! Çalışmalar Hızla İlerliyor
Karabük’te Dev Projelerde Geri Sayım! Çalışmalar Hızla İlerliyor
İçeriği Görüntüle

Mücadele Kararlılıkla Sürecek

Gençlerin geleceğini korumak ve toplum huzurunu sağlamak amacıyla zehir tacirlerine karşı mücadelenin kararlılıkla süreceği vurgulanırken, operasyonlarda emeği geçen tüm emniyet mensupları, Narkotik Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları tebrik edildi.